TIOR

Pentru cand vrei sa zugravesti

Atunci când cumperi o locuinţă nouă, există foarte multe şanse să vrei să zugrăveşti curând după achiziţia apartamentului sau casei. Cam ce ar trebui să ştii înainte de a începe să faci modificările şi înainte de amenajarea locuinţei? Sunt câteva lucruri care depind şi de ordinea în care vrei să faci treaba, dar şi de mijloacele şi resursele de care ai parte.

 

De exemplu, unii recomandă zugrăvirea camerelor înainte de aşezarea mobilierului, alţii spun că e mai la îndemână să alegi culoarea pereţilor după ce ai găsit mobilierul pe care îl vei aşeza în fiecare cameră în parte. În acest caz, depinde de la persoană la persoană. Dar iată şi câteva recomandări care sunt adaptabile oricui...

 

Fii propriul tău client.

 

Trebuie să ştii ce îţi doreşti. Interoghează-te de parcă ai fi şi designer şi client în acelaşi timp. Trebuie să te documentezi bine înainte de a începe această investiţie, să ştii cam ce ai nevoie şi ce îţi doreşti să obţii de la fiecare cameră în parte.

 

Trebuie să ştii ce nu-ţi place.

 

Dacă este important să ştii ce îţi place, este cu atât mai important să ştii ce nu îţi place şi de ce. Astfel, vei putea evita mult mai bine amenajarea unei camere într-un mod ineficient sau dezavantajos pentru tine şi ai tăi. Evită culorile care nu îţi plac şi evită corpurile de lumină care nu avantajează spaţiul pe care îl ai de zugrăvit.

 

Măsoară-ţi camera.

 

Înainte să te duci la cumpărături pentru vopsea, var şi toate cele trebuincioase colorării camerei, măsoară foarte bine fiecare suprafaţăcare va fi vopsită, pentru a şti cât var, cât pigment sau câtă vopsea trebuie să cumperi, dat fiind faptul că pe fiecare cutie de vopsea scrie suprafaţa pe care o poţi acoperi cu conţinutul recipientului.

 

Urmează-ţi instinctul.

 

Dacă îţi doreşti modele îndrăzneţe pe pereţi, vopsea în degrade sau o culoare foarte intensă, nu trebuie să ţii cont de ceea ce zic cei din jurul tău atât timp cât nu îţi dau un sfat practic. Pur şi simplu, va trebui să îţi urmezi instinctul, să îţi asumi nişte riscuri şi să încerci să îţi amenajezi locuinţa aşa cum îţi doreşti sau aşa cum visezi să fie.

 

Testează înainte de a trece la fapte.

 

Înainte de a începe zugrăvirea unei încăperi sau a unui perete, testează vopseaua (indiferent de tipul ei) într-un colţ mai puţin vizibil al peretelui. Astfel vei observa dacă are densitatea potrivită, culoarea potrivită, dacă se întinde bine, dacă este nevoie de încă un strat de amorsă şi aşa mai departe.

Mai multe sugestii pentru decorarea pereţilor vei găsi aici

 

Surse foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI