TIOR

Pentru bautorii de vin...

Băutorii de vin ar putea constitui, ei singuri, o întreagă societate. Poate chiar o societate numai a lor. Le vom dedica un articol cu idei de lucru manual: idei pentru amenajarea unor rafturi pentru sticlele de vin, dar și sugestii pentru experimente DIY (do it yourself) cu dopuri de plută. Iar acum ne vom adresa direct către publicul-țintă: băutorii de vin.

 

Consumi vin achiziționat din market? Normal, poate nu este preferatul tău și îl preferi pe cel natural, de țară, dar, inevitabil, vei consuma și din cel îmbuteliat. Nu arunca dopurile, reciclează-le și creează ceva drăguț cu ele!

 

"Secvență" de pivniță regală

 

Acordă-ți privilegiul de a avea măcar un raft cu "provizii": poate nu chiar un beci, poate nu chiar un perete întreg, poate nici măcar un dulap, dar un raft tot meriți. Ca orice alt lucru de pe lumea aceasta, îl poți achiziționa sau îl poți confecționa.

 

Important este să arate bine și să îi dai la final un ușor aer vintage, cu ajutorul unui strop de vopsea sau cu ajutorul câtorva obiecte vintage achiziționate de la târguri sau adoptate de la bunici.

 

Decorațiuni pentru brad

 

Fiecare dop poate fi răzuit și, apoi, personalizat în fel și chip – la propriu! Nu uita să îi creezi un sistem de prindere: dacă treci o sârmă subțire prin el sau un fir de ață (cu ajutorul unui ac mai mare), ar trebui să fie suficient. Le poți colora cu modele geometrice, florale sau abstracte, dar, ca să fie și mai simpatice, desenează fețe diferite fiecărui dop în parte.

 

Suport pentru oale

 

Vei avea nevoie de o bază pe care să lipești dopurile de plută, unul lângă altul. Va trebui să începi din centru și, la final, să le strângi cu un garou sau o panglică simpatică. Nu este cazul să mai precizăm că poți da orice formă și orice dimensiune dorești și că le poți colora în nuanțele preferate, nu-i așa?

 

Decorațiuni pentru pereți

 

Îți povesteam într-un articol mai vechi că ar fi drăguț ca, în camere copilului, de exemplu, să existe un ornament aparte: o literă mare, care să "marcheze" teritoriul. Pentru a realiza litere din dopuri de plută poți folosi un suport pentru a crea forma dorită sau, dacă ești încă la începutul sticlei de vin, le poți fixa între ele cu ajutorul lipiciului sau al unor sârmulițe subțiri, dar ferme care trebui să nu depășească dopurile (să nu se vadă în părți).

 

Cuiere din dopuri

 

În funcție de amploarea proiectului de care vrei să te apuci, poți confecționa un cuier pentru la baie, în care să atârni prosoapele sau recipiente pentru diferitele mărunțișuri (bețișoare de urechi, periuțe de dinți, dischete demachiante etc).

 

Vei avea nevoie de lipici, de cuie și de cârlige, deci nimic prea costisitor. Desigur, la final cuierul poate fi vopsit, pictat, lăcuit și așa mai departe, dar depinde numai de tine aspectul său la încheierea procesului de creație.

 

Minge de dopuri

 

Ca bază, poți folosi o minge antistres sau una de tenis. Următorul pas este să iei fiecare dop în parte, să îl dai cu lipici pe una dintre suprafețele drepte și să îl lipești perpendicular pe minge. Repetă până când se formează o nouă sferă. Utilitatea nu este alta decât cea estetică, totuși.

 

Sursa foto: pinterest.com, buzzfeed.com, houzz.com.

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI