TIOR

Pentru a economisi spatiu...

Pentru a economisi spaţiu în locuinţa ta, va trebui să apelezi la câteva trucuri pentru depozitarea ingenioasă a lucrurilor, fără a renunţa la factorul estetic. Oricât de încăpătoare ar fi casa ta, este chiar mai bine atunci când ai şi mai mult spaţiu pentru mişcare sau pentru alte piese de mobilă pe care ţi le doreşti. Oricum ar fi, este prea puţin probabil să te îngrijorezi că nu ai ce face cu tot acel spaţiu în plus obţinut prin reorganizarea locuinţei. Aşadar, iată care sunt recomandările noastre...

 

Nu există loc inaccesibil.

 

Nu te teme să comanzi un dulap înalt cât tot peretele, chiar dacă nu eşti o persoană foarte înaltă. S-au inventat scările, iar ele sunt de toate dimensiunile şi modelele, aşa că vei găsi scara potrivită care să te ajute să ajunci chiar şi la raftul acela de lângă tavan la care nu ai putea ajunge nici dacă te urci pe scaun. Poţi alege şi scări din acelea pe roţi, cum vezi în biblioteci, şi scări retractabile – doar hotărăşte-te la modelul care îţi place.

 

Nu scăpa din vedere niciun colţişor.

 

Între şifonier şi perete mai sunt câţiva centimetri liberi? Ar putea să nu mai fie şi să îi foloseşti pentru a aşeza acolo obiecte de care te tot împiedici prin casă. S-au inventat şi acele sertare pentru colţ care sunt formidabile într-o locuinţă cu multe... colţuri.

 

Atunci când alegi mobilier nou sau accesorii noi (rafturi, agăţători etc) trebuie să gândeşti locuinţa de la 0; nu lăsa mobilierul care există deja în casă să îţi influenţeze viziunea, ci documentează-te cât mai riguros pentru a face cea mai bună alegere pentru tine, în funcţie de spaţiul de decorat şi de bugetul disponibil – amenajarea locuinţei este o investiţie importantă de care nu ai vrea să fii nemulţumit(ă) ulterior.

 

Construieşte-ţi spaţii noi.

 

Într-o locuinţă unde camerele sunt foarte înalte poţi construi un mini pod. Accesul va fi asigurat prin scări (poate chiar unele retractabile?), iar acel spaţiu în plus poate fi utilizat pentru orice îţi doreşti. Într-o locuinţă înaltă poţi construi din ipsos şi rafturi (aşa cum poţi vedea în prima imagine din galeria foto) sau nişe unde să amenajezi un colţişor de lectură sau o mini galerie, dacă ideea mansardei din penultima imagine nu îţi surâde.

 

Măsuri atotputernice: open space şi mobilier cu dublă utilizare.

 

Pentru a avea mai mult spaţiu poţi (dacă primeşti autorizaţia de construcţie) să spargi pereţii şi să obţii o locuinţă de tip open space. Chiar dacă acel spaţiu în plus nu este foarte mult, impactul vizual va fi unul puternic.

 

În plus, întotdeauna vor exista piese de mobilier cu utilizare multiplă, aşa cum sunt taburetele care conţin spaţiu de depozitare şi pot fi utilizate şi ca măsuţă de cafea, cum sunt paturile rabatabile care sunt şi canapea, dulapurile care sunt şi birouri, canapelele extensibile şi aşa mai departe. Aceste obiecte te ajută să ai nevoie de mai puţine lucruri în casa ta şi, deci, să foloseşti mai puţin spaţiu.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI