TIOR

Pasii pentru construirea unei case noi

Desigur, poţi oricând să cumperi o casă nouă gata construită, dacă arhitectura şi compartimentarea acesteia se potrivesc planurilor tale. Totuşi, există varianta în care îţi doreşti să îţi construieşti chiar tu căminul. Care ar fi paşii pentru construirea unei case noi pentru tine şi familia ta?

 

Stabilirea scopurilor

 

Fă o listă cu tot ceea ce îţi doreşti să îndeplineşti într-o anumită perioadă şi apoi începe să faci planurile pentru a le îndeplini. Chiar dacă unele evenimente sunt mai plăcute atunci când nu le plănuieşti, altele au nevoie de foarte multă dedicare şi organizare.

 

Aşadar, stabileşte ce şi când trebuie să faci. Stabileşte ce fel de locuinţă îţi doreşti, care îţi sunt priorităţile, numărul de camere, structura case şi aşa mai departe. Apoi... treci la următorul pas.

 

Stabilirea bugetului

 

Bineînţeles că totul se va raporta la un buget, indiferent că vei cumpăra sau vei construi noua locuinţă. În acest sens, va trebui să ştii cât de mult îţi poţi permite să cheltuieşti, mai ales dacă nu ai banii puşi de o parte şi ai nevoie de un credit.

 

Apoi va trebui să te documentezi cu privire la preţurile terenurilor, la preţurile materialelor şi accesoriilor necesare, precum şi la preţurile forţei de muncă, presupunând că nu vei construi tu cu mâinile tale şi cu ajutorul fratelui tău această casă.

 

Alegerea locului

 

Dacă vrei o "casă pe pământ" va trebui să găseşti un teren unde să o construieşti: un teren gol sau un teren unde să se afle deja un imobil dărăpănat. Dacă pe terenul dorit există deja ceva construit, asigură-te că nu este un vestigiu pe care să vrei sau să trebuiască să îl conservi pentru posteritate.

 

Atunci când alegi terenul va trebui să te orientezi şi după facilităţile din zonă, după specificul zonei şi după calitatea solului (să nu fie teren nisipos pentru siguranţa viitoarei case şi să fie sol fertil, în cazul în care îţi vei dori să amenajezi şi o grădină aici).

 

Găsirea echipei

 

Aşa cum notam puţin mai sus, vei avea nevoie de oameni pentru a-ţi putea ridica o casă. Da, chiar şi pentru una mică. În primul rând, este nevoie de un arhitect. În al doilea rând, va fi nevoie de mână de lucru: oameni care să măsoare, să taie, să care, să lipească, să îşi frece mâinile una de alta şi, ca prin magie, să ridice un loc tridimensional unde tu şi ai tăi veţi reprezenta familia regală. Doar fiecare este rege la el acasă, nu?

 

Construirea planurilor şi asumarea riscurilor

 

Vei avea nevoie de planul arhitectului care să se potrivească planului din imaginaţia ta, apoi de un plan al lucrărilor raportat la perioade de timp. Va trebui să îţi asumi riscul micilor obstacole (nu te teme, totul poate fi depăşit) care apar în orice proiect şi care pot întârzia puţin lucrările.

 

Ideal ar fi să ai pentru fiecare pas câte un plan de rezervă: dacă nu există suficient nisip, să ştii un furnizor de rezervă, dacă nu ai suficient fier, la fel, iar dacă nu se mai găseşte vopseaua în nuanţa dorită, atunci să poţi face un compromis şi să alegi o altă nuanţă.

 

"Sfinţirea" locului

 

Aceasta va fi, probabil, cea mai simplă etapă: cu toţii ştim şa ne bucurăm de noua casă, chiar dacă unii se bucură diferit. Iar dacă ai nevoie de inspiraţie din acest punct de vedere, atunci îţi recomandăm articolele de aici, dar în special pe cele despre "acasă" şi despre "familie".

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI