TIOR

Parfum arhitectural pentru amenajarile interioare

Avem multe de învăţat de la arhitecţi – principiile artei lor se pot aplica şi în designul de interior, dar şi în stilul de viaţă.

 

Jucaţi-vă cu proporţiile!

 

Nu există o regulă care să impună simetria decoraţiunilor interioare. Importantă este impresia finală de echilibru estetic, ceea ce presupune existenţa unui ax imaginar faţă de care veţi decora o anumită porţiune dintr-o încăpere – cel mai uşor mod de a pune acest principiu în practică este cu ajutorul tablourilor sau al fotografiilor înrămate.

 

Compensaţi fiecare ramă mai voluminoasă cu un tablou ceva mai mic şi mai complex, un leagăn cu un fotoliu, o vază cu un ghiveci şi aşa mai departe. Păstraţi întotdeauna în minte un ax imaginar şi construiţi aspectul fiecărei încăperi în funcţie de acest ax: niciodată să nu fie o parte a unei camere prea aglomerată şi un colţ pustiu!

 

Combinaţi modelele aşternuturilor

 

Pentru a imprima un spirit dinamic dormitorului dumneavoastră puteţi apela la diferite ornamente şi trucuri de design interior. Totuşi, există o metodă mult mai uşor de pus în aplicare pentru a da impresia unei compoziţii energice: combinarea aşternuturilor. Va trebui să acordaţi puţină atenţie culorilor alese sau imprimeului – unul dintre cele două detalii va trebui să rezoneze cu elementele celuilalt cearşaf, ale cuverturii sau ale feţelor de pernă.

 

Forme asortate

 

Este indicat să încercaţi să păstraţi acelaşi tip de contur pentru ornamente, piese de mobilier sau formatul camerelor. De exemplu, dacă încăperea de decorat este una pătrată, acest lucru va trebui să se regăsească în tapiţeria canapelei sau în modelul covorului, precum şi în modelul veiozei şi a altor elemente din aceeaşi încăpere.

 

De asemenea, nu ar fi rău să vă folosiţi de un anumit obiect care să se regăsească în fiecare cameră: o fotografie cu diferite rame, o oglindă cu diferite rame aşezată pe acelaşi perete, o pernă decorativă cu model asortat etc.

 

Atenţie pentru detalii

 

Deşi este recomandat ca modelele tapiţeriilor şi ale accesoriilor să se potrivească, acestea nu trebuie să fie identice, pentru a nu apărea monotonia. Nu vă temeţi să vă jucaţi cu nuanţele, cu tipurile de imprimeu, cu texturi sau cu lumini – atât timp cât nu uitaţi să vizualizaţi rezultatul final şi cât faceţi fiecare alegere din inimă, nu are cum să iasă ceva rău!

 

Alternaţi dimensiunile materialelor folosite

 

Nu recomandăm utilizarea mobilierului la aceeaşi înălţime şi nici cea a decoraţiunilor perfect egale. Într-un grup de lumânări trebuie să existe măcar una puţin mai înaltă ori mai lată, un fotoliu trebuie să aibă spătarul mai înalt decât canapeaua, comoda şi masa din dining nu pot fi la aceeaşi înălţime, iar exemplele pot continua.

 

Cine spune că dulapurile din living trebuie să fie egale între ele sau că oglinda de la baie trebuie să fie una singură? În funcţie de celelalte alegeri de design pe care le faceţi, puteţi alege să decoraţi o secţiune dintr-un perete cu discuri de oglindă ori cu plăci inegale. De asemenea, puteţi crea o mini seră în living, iar aceasta să fie populată cu plante de diferite tipuri, în ghivece de diferite înălţimi, dar cu forme asemănătoare.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI