Pardoseala: incaltamintea casei tale

14-05-2013 / Blog amenajari locuinte

Lucrurile pe care călcăm ne pot schimba comportamentul întregii zile. Tocmai de aceea, trebuie să alegeţi cu cea mai mare grijă materialele optime pentru amenajarea casei dumneavoastră: materiale dintre cele mai fine, dar nu lucioase şi nu sintetice, rezistente, dar nu brute.

 

Unde folosim gresia?

 

În privinţa gresiei, toată lumea este de acord că trebuie folosită în baie şi în bucătărie: acestea sunt spaţii în care umiditatea este crescută şi şansele de inundare la fel, motiv pentru care se evită parchetul, care este mai sensibil.

 

Anul acesta, atenţia designerilor în materie de gresie se îndreaptă în două direcţii: îl locul gresiei obişnuite, din ceramică se va folosi piatra naturală pe cât de mult posibil. Pe de altă parte, va trebui să acordaţi atenţie factorului cromatic: este ideal să optaţi pentru o gresie cât mai apropiată de culoarea parchetului; astfel se va crea o anumită fluiditate vizuală, dacă o putem numi aşa.

 

Nu uitaţi: nu aruncaţi resturile de gresie; acestea pot fi extrem de folositoare în cazul unor decoraţiuni interioare handmade.

 

Unde folosim parchetul?

 

Parchetul este ideal pentru dormitoare şi holuri, având în vedere faptul că nu este la fel de răcoros ca gresia şi că dă impresia unui spaţiu mai primitor.

 

În alegerea parchetului va trebui totuşi să aveţi grijă la culoarea spre care vă orientaţi: aceasta trebuie să avantajeze spaţiul în care puneţi parchet, în sensul că, dacă încăperea este mică, va avea nevoie de culori cât mai deschise, pentru a da impresia unui spaţiu mai larg.

 

De asemenea, este bine să asortaţi mobilierul la culoarea parchetului, pentru a crea o unitate cromatică a pieselor dintr-o încăpere. Acest lucru va ajuta la crearea unui spaţiu de relaxare.

 

Despre covoare...

 

Aşa cum ştiţi deja, stilul favorit al acestui an este cel minimalist, iar acesta este caracterizat de amenajări interioare cât mai simple. De aceea, designerii tind să renunţe la accesorii precum mochete, perne de decor, rame şi aşa mai departe: orice nu este absolut necesar într-un apartament trebuie să dispară. Prin urmare, în viziunea minimalistă, pardoseala va rămâne goală.

 

Avantajul principal este că, în absenţa covoarelor, este mai uşor să faceţi curat şi să mutaţi mobila după preferinţe. Dezavantajul este senzaţia de rece, dublată de un disconfort fonic: dacă pereţii şi pardoseala nu sunt acoperite de nimic sau dacă încăperea este prea puţin mobilată, se crează un ecou surd, obositor.

 

Dacă nu sunteţi înclinat să alegeţi stilul minimalist pentru decorarea casei dumneavoastre, indiferent că este vorba despre apartament nou sau despre casă nouă, puteţi opta pentru o mochetă simplă, uni, care să acopere întreaga pardoseala din camere sau pentru covoare de diferite dimensiuni şi forme. Atenţie însă: orice alegere aţi face din acest punct de vedere, covoarele trebuie să fie într-o singură culoare!

 

Sursa foto: freshome.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.