TIOR

Ornamente rapide si frumoase pentru casa ta

Din când în când, trebuie să îi dovedeşti casei tale că o iubeşti. Dacă tu faci lucrul acesta, ea te va primi mereu cu braţele deschise – nici nu este nevoie de cuvinte. Cum îi araţi unei case că o iubeşti? Îi acorzi atenţie, îi schimbi din când în când ornamente, îi oferi tot ce vrei să îţi ofere ea ţie atunci când ajungi acasă de la serviciu.

 

Ţine lumânări decorative la îndemână. Focul este unul dintre elementele primordiale ale lumii şi nu poate lipsi dintr-o locuinţă unde vrei ca energia să fie pozitivă. Aprinde lumânările atunci când simţi tristeţe, când este nevoie de romantism sau când este o ocazie specială.

 

Adu din când în când ceva proaspăt acasă: dacă nu ai tu grădină, treci prin piaţa de flori sau pe la vecinul care stă la curte şi adu ceva verde de pus în apă: câteva crenguţe de merişor, flori proaspete, crenguţe înflorite de tei etc.

 

Nu arunca resturile de vopsea, tapet sau materiale – întotdeauna se găsesc idei drăguţe pentru proiecte handmade. De exemplu, cu un rest de vopsea ai putea cosmetiza un dulap sau ai putea revopsi un ceainic sau rama unei oglinzi (găseşti tu ceva de vopsit, dacă vrei!).

 

Nu păstra lucruri doar de dragul păstrării: bunicii aveau o cameră specială unde ţineau lucrurile "de bune". Nu foloseau niciodată aceste obiecte, dar le îngrijeau periodic. Au plecat din lumea aceasta fără să se bucure de agoniseala lor. Nu face aceeaşi greşeală: foloseşte toate lucrurile pe care le ai şi care îţi plac. Dacă se strică sau se termină, vei găsi altceva de folosit.

 

Uneori, este mai bine să arunci lucruri – o cameră mai aerisită are un cu totul alt aer. Alege obiecte de care nu te-ai ataşat emoţionat şi care nu sunt, de fapt, necesare sau nu mai sunt în cea mai bună condiţie şi nu merită efortul recondiţionării.

 

Din când în când, mută totul! Lucrurile tale pe care le iubeşti vor fi tot la tine acasă, dar într-o nouă ordine, oferind astfel locuinţei tale un aspect veşnic împrospătat. Astfel, îţi va face mereu plăcere să te întorci acasă.

 

Nu ţine fotografiile ascunse: tuturor ne place să ne uităm la fotografii, căci majoritatea ne leagă de amintiri plăcute (chiar dacă unele sunt dureroase, se leagă de altele plăcute). Nu le ţine ascunse, ci organizează-le în albume, înrămează-le sau ţine-le, pur şi simplu, pe o tăviţă (unde au exclusivitate fotografiile) la îndemână.

 

Schimbă covoarele – du covorul din dormitor în living, pe cel din living în bucătărie, pe cel din baie în dormitor sau oricum altcumva îţi doreşti. De obicei, covoarele sunt ori voluminoase, ori foarte colorate şi vor purta energia lor în camera unde le reaşezi. Îmbrăţişează noua atmosferă creată şi bucură-te de casa ta!

 

Organizează-ţi biblioteca – dacă ai o bibliotecă. Majoritatea caselor au, aşa că vom continua ideea: organizează-ţi biblioteca după orice criteriu îţi doreşti: în funcţie de culorile copertelor sau în funcţie de ce conţin acestea (poezie-proză scurta-proză lungă; cărţi româneşti-cărţi străine).

 

Amenajează-ţi un colţ confortabil şi plăcut numai pentru tine: pentru a urmări emisiunile sau filmele seriale preferate, pentru a citi, pentru a croşeta sau pentru a medita. Asigură-ţi tot confortul posibil aşezând mobilierul în aşa fel încât să ai destulă lumină, destulă căldură, destulă intimitate.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI