TIOR

Ornamente de Paste II: Vedetele Pastelui

Dacă eşti om mare, ştii deja toate poveştile şi toate legendele despre Paşte – şi pe cele cu implicaţii religioase, şi pe cele create de laici de dragul copiilor. Ca fiecare sărbătoare, şi Paştele are câteva simboluri care să aducă veselie: ouăle roşii şi cozonacii sunt cele culinare, dar tot simboluri asociate Paştelui sunt şi puişorii de găină, mieii şi iepurii. Aşadar, aceste simboluri trebuie să se regăsească şi în locuinţa ta.

 

Galeria cuprinde mai multe sugestii de ornamente de Paşte, noi vom discuta doar despre câteva. Tu, în schimb, poţi alege oricare dintre propunerile noastre, iar dacă imaginaţia nu vrea să te ajute pentru a le crea, vei găsi tutorialele necesare pe internet.

 

Iepuraşul de Paşte

 

Dacă nici Iepuraşul de Paşte nu este vedetă, atunci nu ştiu cine mai este! A apărut şi în "Rise of Guardians" ("5 Eroi de Legendă"), aşa că acest titlu nu îi poate fi contestat.

 

Iepuraşii pot deveni orice: îi poţi face să fie micul dejun din prima dimineaţă de Paşte (ca în sugestia din galerie, cu clădite, banane şi alte bunătăţi, nu prin sacrificiul animalului, căci şi-ar pierde din drăgălăşenie), îi poţi alege aşa încât să nu aibă decât rol decorativ, îi poţi face să fie suveniruri pentru vizitatori sau poţi chiar să adopţi un iepuraş – copiii tăi cu siguranţă s-ar bucura foarte mult.

 

Dintre tipurile de decoraţiuni, vom recomanda suporturile pentru ouă, coroniţele decorative din împletituri (nu contează materialele folosite, atât timp cât nu e nimeni alergic şi cât nu vă răniţi), urechiuşele de iepuraşi create din sârmă învelită în material sau din carton apretat, dar şi sculpturile, iepuraşii din ceară şi tot ce se mai găseşte prin târg.

 

Puii galbeni de găină

 

Puii de găină sunt simpatici: şi cei vii, şi cei creaţi de mâna omului din diferite materiale. De exemplu, poţi crea câteva decoraţiuni în formă de pui de găină din cojile de ou. Faci o găurică în oul crud, îl goleşti (conţinutul poate fi folosit pentru maioneză sau la prăjituri), îl speli, îl usuci, apoi îl învăşori de jur-împrejur în sfoară pe care o vei colora apoi cu acuarele sau cu vopsea galbenă. Poţi lipi câte două boabe de piper care să fie ochişori.

 

"Cloceşte" astfel cel puţin trei, patru ouă şi aşază-le apoi într-un bol sau într-un platou în care ai pus şi puţină iarbă spălată şi uscată sau cocoloaşe create din fâşii verzi şi subţiri de hârtie glasată.

 

Ouăle colorate, necolorate, roşii, cu steluţe...

 

Iepuraşul de Paşte nu poate veni cu mâna goală: de obicei, vine cu ouă colorate. Poţi crea şi coşuleţe (cu muşchi verde, cu iarbă sau cu iarbă artificială) din diferite împletituri, iar în acestea să aşezi ouăle vopsite cu roşu sau cu diferite modele (ouă de găină, de prepeliţă, de lemn sau, şi mai bine, ouă cu surprize).

 

Modelele pot fi copilăroase (punctuleţe, cercuri, buline, floricele etc) sau tradiţionale (poţi face ouă încondeiate cu plante sau pictate potrivit obiceiurilor din zona ta).

 

Sursa foto: pinterest.com, countryliving.com, splitcoaststampers.com, ljcfyi.com, zomdai.com.

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI