TIOR

Ornamente de Paste I – Bucurii mici pentru casă

Vine Paştele, deci trebuie să îţi îmbraci casa în straie de sărbătoare: îţi scriem de astăzi, ca să ai timp să pui în practică acele câteva idei care îţi vor plăcea. Vom alege câteva imagini sugestive şi pentru galeria foto, aşa cum te-am obişnuit, dar nu trebuie să îţi limitezi imaginaţia şi să te opreşti la recomandările noastre – personalizează-le aşa încât să corespundă gusturilor şi necesităţilor tale şi ale familiei tale. 

 

Ceva croşetat

 

Lucrurile croşetate au un farmec aparte, trebuie să recunoşti. Dacă nu ştii ce anume să croşetezi, poţi căuta tutoriale pe internet; cel mai bine ar fi să croşetezi câteva decoraţiuni micuţe pe care le poţi folosi şi ca daruri pentru cei pe care îi vizitezi sau care te vizitează. Iepuraşi mici, coşuri micuţe în care să pui câteva ouşoare de ciocolată sau câteva flori mărunte, puişori, mieluşei – orice model ai alege, nu ai cum să dai greş.

 

Dacă nu ştii să croşetezi sau să faci diferite jucării din pernuţe, nu te îngrijora: există meşteşugari care se ocupă numai de aceste lucruri. Numai că va trebui să te grăbeşti: în perioada aceasta, toată lumea este ocupată.

 

Ceva de atârnat

 

Dacă nu îţi place ideea de a aşeza ornamente la intrare sau ai vecini care "împrumută" orice lucruri simpatice ai lăsa la uşă, poţi agăţa ornamente în interior: pe uşi, pe pereţi, de lustră, de perdele, la ferestre, la şemineu... vei găsi tu cu siguranţă locul potrivit!

 

Mai rămâne numai să te hotărăşti dacă îţi doreşti o ghirlandă cu iepuraşi, o ghirlandă cu păsări călătoare, o coroniţă rotundă cu flori sau o coroniţă în formă de iepure. Oricum ar fi, aceste ornamente vor fi şi mai drăguţe dacă le adaugi câteva flori cu un colorit viu, care să le înveselească.

 

Ceva de aşezat pe masă

 

Pentru a aşeza pe masă, noi recomandăm trei tipuri de ornamente: suporturi pentru ouă, suporturi pentru lumânări, vase cu flori sau cu crengi decorate. Fiecare dintre aceste ornamente vor putea fi handmade sau confecţionate de fabrici – acest lucru depinde numai de tine.

 

De exemplu, suporturile pentru ouă le poţi confecţiona (sau îi poţi atribui această sarcină copilului tău) din role de carton pe care au fost hârtia igienică sau prosoapele de hârtie pentru bucătărie. Le poţi da orice formă doreşti (gărduţ din iarbă, iepuraş, puişor etc) şi le poţi colora sau decora cu diferite forme lipite (floricele, fluturaşi, păsărele etc).

 

Ceva de oferit

 

Pregăteşte un soi de mărturii cu ceva dulce pentru vizitatorii tăi. Nu trebuie să te străduieşti prea mult: în câteva pahare de unică folosinţă aşază fâşii subţiri de hârtie verde (aceasta va fi iarba), apoi câteva alune şi stafide glazurate sau ouşoare mici din ciocolată (acestea se găsesc în comerţ). Pentru a avea un coşuleţ complet, poţi face şi tortiţe din coajă de lămâie sau, şi mai bine, din carton sau din sârmă.

 

Vei putea decora lateralul coşuleţului cu ajutorul unor decupaje din hârtie: iepuraşi, floricele, mieluşei etc.

 

Ceva dulce pentru ai casei...

 

Cireaşa de pe tort ar fi... un tort. Dar nu unul oarecare, ci unul din ciocolată, însiropat, pe bază rotundă, pe care să îl glazurezi şi să îl decorezi cu şuviţe scurte şi subţiri din ciocolată, care să semene cu nişte crenguţe. Va trebui ca, înainte să glazurezi tortul, stratul de deasupra să aibă cu gol în mijloc – aici vei aşeza alune cu glazură colorată. Detaliul cheie este o decoraţiune în formă de pasăre: o rândunică, un piţigoi, o barză – orice decoraţiune reuşeşti să faci din marţipan sau găseşti de cumpărat. Tortul în formă de cuib de păsărele îi va bucura pe cei mici, fără îndoială!

 

Sursa foto: carmenshandcraft.wordpress.com, diy-projectss.blogspot.ro, pinterest.com, yourfashionstyle.net.

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI