TIOR

Organizarea dulapului de serviciu

Poate că, într-adevăr, nu toată lumea are un dulap de serviciu. Dar o debara cât de mică sau o nişă în care să depozitezi produsele pentru curăţat tot trebuie să ai! Pe toate etichetele produselor de curăţat scrie că acestea trebuie păstrate în spaţii uscate şi ferite de surse de căldură şi de surse de lumina solară directă. De asemenea, aspiratorul, mopul şi mătura trebuie să aibă şi ele un loc aparte. Aşadar, dacă nu ai deja, poate ar trebui să iei în considerare un dulap de serviciu.

 

Iar acum, pentru cei care au deja un dulap de serviciu, avem câteva recomandări pentru organizarea acestui spaţiu, indiferent că este vorba, de fapt, despre o baie de serviciu, o nişă cu rafturi (ascunsă sau nu după o perdea sau un paravan) sau un dulap propriu-zis.

 

Rafturi pentru soluţii de curăţat

 

Vei avea nevoie de rafturi de diferite înălţimi şi lăţimi, aşa încât diferitele soluţii pentru curăţenie să aibă cu toatele câte un loc potrivit şi să respecţi siguranţa celor care locuiesc sub acelaşi acoperiş cu tine: copii să nu ajungă la substanţele toxice, să nu existe riscul ca recipientele să se verse pentru că nu stau drepte şi aşa mai departe.

 

Agăţători pentru instrumentele pentru curăţenie

 

Măturile şi diferitele tipuri de mop trebuie să aibă fiecare câte o agăţătoare, pentru a nu sta pur şi simplu aruncate într-un colţ – cu cât sunt mai bine organizate, cu atât vor ocupa mai puţin spaţiu şi vei avea loc şi pentru restul produselor de curăţat.

 

Un loc pentru perii, bureţi şi pămătufuri

 

În curăţenia pe care o faci prin casăîţi trebuie atât de multe instrumente încât ar fi uşor să uiţi de unele sau să ai tendinţa să le împrăştii prin toată casa, având impresia căastfel vei eficientiza activitatea din jurul casei. Totuşi, este adevărat că s-ar putea să fie mai bine ca dulapul de serviciu să fie aşezat lângă baie sau lângă bucătărie, locurile unde trebuie să igienizezi mai des decât în restul casei.

 

Fiecare tip de suprafaţă va avea nevoie de un alt tip de perie sau de instrument pentru curăţat, precum şi de alte substanţe pentru curăţenie: bureţi, cârpe, pămătufuri, rezerve pentru mop şi aşa mai departe.

 

Extra: aspiratoare şi scări pliabile

 

În unele case este nevoie de scări pliabile pentru a putea ajunge foarte bine în toate colţurile pentru a şterge praful, a lustrui şi a scutura pânzele de păianjeni (dacă este cazul). Iar pentru aspirator oricum îţi trebuie un loc special, căci nu îl poţi ţine oriunde în casă fără să te împiedice. De exemplu, ar fi bine ca în dulapul unde ţii aspiratorul să ai un suport pe uşă pentru a agăţa furtunul aspiratorului (astfel îl vei păstra în cea mai bună formă).

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI