Ordine in garderoba

11-02-2015 / Blog amenajari locuinte

Bineînţeles că modul în care îţi organizezi garderoba, cu tot ce cuprinde aceasta, depinde de tine şi de stilul tău de viaţă, dar şi de spaţiul disponibil. Noi îţi vom oferi numai câteva sfaturi care s-ar putea dovedi utile în momentul când îţi pui la punct dulapul cu haine sau dressingul la care ai visat. Şi, dacă ai unde să îţi amenajezi un dressing în adevăratul sens al cuvântului, atunci îţi vor plăcea şi articolele de aici.

 

Primul pas: Triaj

 

Poate că aceasta este partea cea mai grea: nimănui nu îi place să îşi arunce lucrurile, însă va trebui să scoţi toate hainele de peste tot şi să le triezi. Ce nu ai mai purtat de foarte mult timp (scuzele despre cum nu ai avut ocazia potrivită nu merg) trebuie pus la o parte, pentru a fi aruncat, donat sau transformat în cârpă de şters praful.

 

Sortarea după culori

 

Dulapurile tale vor arăta mai ordonat dacă toate hainele sunt curate, poate şi călcate şi... sortate după culori. În imaginile din galeria foto vei vedea cât de frumos se văd dulapurile unde hainele, accesoriile şi încălţămintea sunt sortate după culoarea dominantă. De altfel, aşa îţi va fi mai uşor să îţi alegi cu ce te îmbraci.

 

Desigur, este recomandat să aranjezi hainele şi încălţămintea şi în funcţie de sezonul în care le vei purta (toamnă-iarnă/ primăvară-vară).

 

Salvarea spaţiului prin expunere "profi"

 

Prin acest tip de expunere ne referim în special la felul în care vei aşeza încălţămintea pe rafturi: încearcă să economiseşti cât mai mult spaţiu, aşa încât să ai loc pentru cât mai multe articole. Recomandat este să aşezi fiecare pereche de pantofi ca în a treia imagine din galeria foto: vârf-călcâi.

 

Împăturit vs. Aşezat pe umeraş

 

Analizează-ţi garderoba şi vezi ce s-ar păstra mai bine împăturit şi ce trebuie aşezat pe umeraşe. Unele persoane preferă să îşi ţină toate articolele vestimentare pe umeraşe, altele aleg să ţină pe umeraşe numai cămăşile, rochiile şi obiectele din materiale delicate. Ţie care variantă ţi se potriveşte mai bine?

 

Cuiere, agăţatori şi cârlige

 

Profită de tot spaţiul pe care îl poate oferi fiecare dulap în parte şi fiecare tip de dressing. Exploatează aceste spaţii cu ajutorul agăţătorilor aşezate la diferite niveluri, aşa încât să se vadă cât mai bine obiecte organizate cu ajutorul acestora.

 

Exposiţie de accesorii

 

Accesoriile trebuie să fie întotdeauna vizibile şi uşor accesibile, pentru a le putea lua chiar şi atunci când te găteşti în grabă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.