TIOR

Ora de geometrie si design

Astăzi vom vorbi despre geometrie. Scoateți o foaie de hârtie! Nu, nu vom da lucrare, ci vom nota câteva idei despre cum să obținem un decor de nota 10 cu doar câteva „elemente de geometrie”.

 

Te-ai gândit vreodată ce anume te atrage prima oară la un obiect decorativ? Să fie culoarea, forma, imprimeul sau mărimea? Și pentru că forma și imprimeul se află, cu siguranță, printre preferințe, haide să aruncăm o privire: de ce sunt formele geometrice atât de importante?


Geometria ne oferă o infinitate de forme pe care le putem regăsi în pernele de decor, lenjerie, lămpile de birou sau cele de noptieră, tapet, tapițeria scaunelor, abajur. De notat este că geometria nu se rezumă doar la alb și negru. Într-adevăr, o astfel de combinație bicromatică creează o notă de eleganță și sobrietate în unele cazuri, dar de mare efect pentru un decor modern.

 

Primul pas în schimbare îl poți face odată cu alegerea unui covor cu imprimeu. Fie că alegi nuanțe neutre, pentru un efect subtil, fie că îți dorești un contrast puternic și optezi pentru culori vii, trebuie să iei în calcul elementele geometrice prezente în întreaga locuință. Înainte de toate, trebuie analizată situația inițială din încăpere și să ne hotărâm care sunt elementele asupra cărora vom pune, în principal, accentul și care sunt cele care doar vor potența, din umbră, unicitatea decorului. Să ne imaginăm decorul ideal! Cu siguranță nu ne dorim o cromatică și o geometrie a formelor plictisitoare, dar nici una mult prea dinamică, căci devine obositoare. Soluția poate fi alegerea anumitor elemente care să facă diferența prin decupaje sau imprimeuri îndrăznețe și să creeze dinamism încăperii.

 

Formele geometrice au fost în vogă și în anii șaptezeci, iar în prezent, ca și în acea perioadă, sunt cel mai des întâlnite în decorarea pereților. Cu toții știm că moda este ciclică, astfel trendurile revin, dar sunt reinterpretate. Cum readucem spiritul anilor 70? Putem recrea atmosfera retro daca alegem un design al tapetului cu detalii inspirate, parcă, din cartea de matematică (pătrate, triunghiuri, cercuri). Soluțiile „de rezolvare” sunt multiple, iar dacă optezi pentru tapet sau stickere decorative, acestea sunt ușor de pus „în aplicare”.

 

Chiar dacă am crede că formele geometrice sunt folosite doar pentru a dinamiza încăperea, există mici trucuri dacă ne dorim contrariul. În cazul unui dormitor, putem opta pentru linii orizontale și, în plus, păstrarea aceleiași game de culori vor contribui la o atmosferă relaxantă. Pe de altă parte, pentru a sparge monotonia, se recomandă alternarea formelor geometrice. Canapelele sau fotoliile scaunele sau mesele, realizate sub diverse forme plastice, însuflețesc încăperea.

 

Dacă visezi la o cameră în care să nu te plictisești niciodată, sursele de iluminat inspirate din natură, cele sub formă de stea sau fagure de miere, vor inunda camera cu o notă veselă și o atmosferă primitoare. Să nu-ți fie teamă să îndrăznești! Asortează un tapet cu imprimeuri hexagonice cu elementele decorative de la intrarea în locuință sau chiar cu mobila de inspirație tradițională. Pune-ți imaginația la încercare și, păstrând forma de hexagon în amenajărea unui interior îndrăzneț,  transformă-ți vechile rafturi în spații de depozitare care imită perfect forma unui fagure de miere.

 

Acceptă provocarea și creează, astfel, o nouă dimensiune spațiului.

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI