TIOR

Optimizarea relatiilor cu vecinii

După achiziţionarea sau chiar închirierea unui apartament nou, unul dintre paşii necesari este relaţionarea cu vecinii. Nu vă vom sfătui să le oferiţi tuturor câte o tavă cu plăcinte, cum fac americanii, însă ar fi câteva trucuri pentru o bună înţelegere cu cei din... vecinătate.

 

În primul rând, socializaţi.

 

Nu trebuie să vă împrieteniţi chiar cu toţi vecinii şi nu chiar din prima zi. Totuşi, în timp, este drăguţ să ai un amic la câţiva metri distanţă sau chiar în blocul sau la casa alăturată. Indiferent de locuiţi la casă sau la apartament, puteţi amenaja un colţişor unde şedinţele restrânse să fie posibile: pe verandă, în grădină sau pe scara blocului, aşezaţi o măsuţă de cafea şi două sau trei scăunele – acestea vor înfrumuseţa scara, vă vor oferi posibilitatea de a socializa şi vor fi în siguranţă, pentru că acum toate blocurile au interfon, iar proprietăţile beneficiază de pază sporită.

 

În al doilea rând, nu îi deranjaţi pe ceilalţi.

 

Nimic nu este mai enervant decât copilul unui vecin al cărui copil exersează la vreun instrument muzical sâmbătă dis-de-dimineaţă. Evitaţi să fiţi dumneavoastră acela.

 

Respectaţi orele de linişte, iar atunci când este nevoie să le încălcaţi, când organizaţi o petrecere la dumneavoastră acasă sau când vreţi să faceţi reparaţii, anunţaţi-vă vecinii, pentru a evita certurile şi supărările.

 

În al treilea rând, discutaţi despre probleme.

 

Nu este o idee bună să vă discutaţi despre problemele pe care le aveţi cu un vecin cu un altul. Aşadar, vizitaţi-l pe vecinul problematic sau invitaţi-l la dumneavoastră la o cană cu ceai sau la o cafea şi comunicaţi despre problemele pe care le aveţi. Oricum ar fi, evitaţi discuţiile în public sau prin intermediul altcuiva.

 

Implicaţi-vă în activităţile din cartier

 

Dacă nu sunt iniţiate de altcineva, preluaţi dumneavoastră iniţiativa şi invitaţi-vă vecinii să construiţi un leagăn în curtea interioară a blocului, să aşezaţi câteva bănci sau pur şi simplu să faceţi ordine şi să amenajaţi grădina. Sugeraţi-le să împodobiţi scara blocului cu ghivece cu plante de interior, astfel încât să fie un aer mai bun, dar şi aspectul scării să fie îmbunătăţit. 

 

Colaborările, fie ele şi la nivel mic, vă vor ajuta să vă înţelegi mai bine cu vecinii dumneavoastră şi să aveţi un trai liniştit în cartier. În plus, omul este o fiinţă socială, deci are nevoie de compania celorlalţi şi se dezvoltă corespunzător doar în societate – nu vă izolaţi!

 

Fiţi rezonabili în privinţa animalelor de companie

 

În cazul în care animalele de companie aflate în discuţie sunt ale dumneavoastră, îngrijiţi-vă să nu îi deranjeze pe vecinii dumneavoastră cu zgomote puternice sau prin distrugerea bunurilor lor când vă scoateţi căţelul la plimbare. De asemenea, evitaţi să adoptaţi prea multe animale dacă spaţiul disponibil nu este unul destul de vast pentru toate.

 

Dacă prietenii necuvântători problematici sunt ai vecinilor, nu luaţi măsuri drastice, ci încercaţi să comunicaţi neplăcerile vecinului corespunzător şi să îl ajutaţi să îmbunătăţească situaţia.

 

Dacă locuiţi la casă, trebuie să controlaţi vegetaţia din curte.

 

Indiferent că veţi opta pentru gazon sau veţi amenaja o grădină frumoasă cu alei pietruite, arbuşti şi flori colorate, important este să îngrijiţi corespunzător curtea, astfel încât să nu îi deranjeze pe vecinii dumneavoastră.

 

Nu uitaţi, dacă dumneavoastră nu vă comportaţi ca un cetăţean model nu aveţi niciun drept să reproşaţi ceva celor din jur, chiar dacă este, într-adevăr, deranjant comportamentul lor!

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI