Oh, Suzani!

08-04-2014 / Blog amenajari locuinte

Îţi aminteşti articolul nostru despre imprimeuri? De data aceasta vom discuta despre un tip anume de imprimeu, unul originar în Uzbekistan: suzani. Modelul Suzani este reprezentat prin combinaţii de motive vegetale cu linii curbe şi vine în forme şi culori atât de variate încât găseşti cu greu două la fel, mai ales că cele tradiţionale sunt încă lucrate manual. Cum poţi folosi acest accesoriu?

 

Cuvertura suzani

 

Ştii canapeaua ta pe care ai îndrăgit-o atât de mult, dar acum are pete de vin, urme de la "surprizele" pisicii sau ale copiilor şi aşa mai departe? Nu o arunca. Nu este nevoie nici măcar să o retapisezi: aşază un suzani peste canapea şi maschează toate aceste defecte superficiale cu o cuvertură unică şi frumos colorată.

 

Din suzani în handmade

 

Trebuie să găseşti sau să creezi un suzani frumos care, după ce a fost folosit ca accesoriu propriu-zis, să poată deveni un proiect de handmade: retapisezi un taburet vechi sau creezi unul de la zero. Poţi construi un taburet cu ajutorul unor bidoane lipite între ele şi cu baze din carton de orice formă doreşti, înveleşti totul în folie de spumă sau în burete, pentru ca apoi să creezi o tapiţerie din acest suzani.

 

De asemenea, poţi folosi un suzani pentru a crea o husă pentru o pernuţă, pentru a crea un nou abajur pentru o lampă şi aşa mai departe.

 

Suzani ca punct de reper

 

De asemenea, poţi folosi un obiect care conţine minimum un fragment de suzani. De exemplu, poţi crea acel taburet cu tapiţeria de suzani despre care îţi povesteam mai sus. Apoi, foloseşte acest taburet ca punct de reper pentru a amenaja restul camerei: poţi utiliza câteva motive ce se găsesc în acel suzani pentru a alege alte decoraţiuni cum sunt veiozele, tablourile (pe acestea le poţi crea chiar tu în aşa fel încât să se asorteze cu taburetul) şi covoarele.

 

Majoritatea designerilor, profesionişti sau amatori, preferă ca atunci când încep decorarea unei camere să pornească de la un element cheie: când ai un reper, este mai uşor să găseşti lucruri care se potrivesc între ele şi să creezi un tot. De asemenea, tot din acest motiv este uşor să asortezi obiectele între ele: cu ajutorul acelui suzani, ai şi o paletă cromatică la care te poţi raporta.

 

Beneficiul multitudinii de culori

 

Şi, dacă tot veni vorba despre paleta de culori, trebuie să spunem şi că ţesăturile de suzani pot fi în orice combinaţie de culori: culori reci, culori calde, culorile curcubeului, orice culori şi orice nuanţe îţi doreşti. Prin urmare, le poţi potrivi în orice încăpere. Spre exemplu, vei putea să foloseşti această ţesătură şi ca accesoriu pentru pereţi, ca în a patra imagine din acest articol.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.