TIOR

O singura camera, mai multe camere

Este la modă să ai o locuinţă de tip open space. Ce înseamnă open space? Înseamnă că nu mai există pereţi şi uşi între camerele din casă, că va trebui să amenajezi un spaţiu deschis cu mai multe funcţii. Pentru unele persoane, această idee înseamnă haos curat, însă pentru altele, locuinţele open space înseamnă loc unde poţi să respiri, vizibilitate maximă şi posibilitatea să te joci cu rolurile fiecărei camere în parte.

 

Locuinţa din imaginile de mai sus este amenajată în stil scandinav şi se află în Gothenburg. Este un exemplu bun pentru amenajările interioare în stil scandinav, iar seninătatea şi simplitatea stilului ales se potriveşte perfect locuinţei de tip open space (spaţiu deschis). Iată câteva detalii cărora merită să le acorzi atenţie...

 

Paleta cromatică

 

Paleta cromatică folosită pentru amenajarea spaţiilor în stil scandinav este una relativ restrânsă. Predomină albul şi culorile neutre, în special culoarea naturală a lemnului. Ici, colo, se pot zări elemente negre sau de culoare închisă. Atmosfera generală este una sobră şi simplă. Cu toate acestea, locuinţele scandinave vor avea şi accente colorate – adesea, culorile sunt nuanţe de verde sau de albastru, dar poţi „condimenta” oricum îţi doreşti propria locuinţă.

 

Materialele predominante

 

Predomină lemnul cu aspect nefinisat şi în culorile sale naturale. Următoarele cele mai des întâlnite materiale sunt metalul şi sticla, ceea ce face stilul scandinav să se asemene cu stilul industrial. A se observa şi că majoritatea obiectelor sunt lipsite de inserţii dintr-un alt metal sau de ornamente de vreun fel – imprimeurile din textile sunt aproape inexistente.

 

Manifestări artistice

 

Obiectele de artă nu lipsesc, dar se înscriu în stilul sobru specific zonei scandinave: culorile sunt şterse. Tablourile care împodobesc pereţii au rame simple ce încadrează imagini care nu atrag atenţia asupra lor. Într-un astfel de spaţiu, plantele naturale ce împodobesc locuinţa au rolul pe care operele de artă ar fi trebuit să îl aibă: animarea locuinţei.

 

Modalităţi de compartimentare

 

Despre compartimentarea locuinţelor de tip open space poţi citi mai multe aici. Compartimentarea este necesară pentru delimitarea diferitelor zone, însă aceasta nu se va face cu ajutorul pereţilor, ci prin felul în care este poziţionat mobilierul şi aşezarea decoraţiunilor.

 

Mai multe caracteristici ale stilului scandinav de amenajări interioare poţi găsi în articolele de aici

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI