TIOR

O scara de ajutor

Scările simple de interior sunt foarte utile în casele înalte şi mai ales în locuinţele care au mobilier înalt până la tavan. Acestea te vor ajuta (mai ales dacă ai înălţimea de un metru şi-o speranţă) să ajungi la lucrurile de pe ultimul raft fără a răscoli tot ce este acolo (în special obiectele de pe marginea raftului). În fine, argumentele pentru a instala o astfel de scară la tine acasă le găseşti tu, important este să îţi placă designul, să ai spaţiul şi structura necesară şi să îţi doreşti aşa ceva în casa ta.

 

Un suport pentru scară

 

Dacă îţi doreşti o scară pe rotile, precum scările din bibliotecile mari şi care se respectă sau ca cea pe care se urcă Belle (din animaţia "Frumoasa şi Bestia") pentru a cânta, va trebui să te asiguri că ai unde să fixezi bara aceea care va servi drept suport pentru scară. Va trebuie să iei în considerare că această bară nu trebuie să se susţină numai pe sine (cu greutatea şi lungimea sa), ci şi greutatea scării, şi gretatea celui care se urcă pe scară, şi să reziste şi presiunii şi frecării (în momentul în care se mişcă scara).

 

Acest suport este, practic, o bară cu un sistem de prindere şi... o scară ataşată de dânsa prin acest sistem de prindere. Materialul va depinde de cât de rezistentă trebuie sa fie acaeastă bară, dar şi de bugetul tău. Sistemul de prindere depinde de la meşter la meşter.

 

Modele de scară şi măsuri importante

 

În primul rând, trebuie să ştii că trebui să menţii tot timpul trei punct de contact între tine şi scară: ambele picioare şi o mână, pentru a evita accidentele. În al doilea rând, va trebui să laşi puţin spaţiu între capătul scării şi tavan, aşa încât să nu te loveşti cu capul de "pragul de sus". Pentru mai multă siguranţă, poţi alege o scară cu trepte din materiale antiderapante şi mânere.

 

Modelele diferă în funcţie de locul unde scările sunt aşezate: culoare, lungime, lăţime, distanţa dintre trepte, grosimea treptelor, unghiul dintre scară şi peretele, dulapul sau biblioteca de care este rezemată şi aşa mai departe. Nu are rost să insistăm pe acest subiect, căci diferenţele pot fi identificate cu uşurinţă în imaginile din galeria foto.

 

Unde se potriveşte o astfel de scară?

 

În living, în dormitor, pe hol, în birou... chiar şi în baie! Important este să ai un motiv bun pentru instalarea unei scări, precum şi spaţiul şi mijloacele necesare. Oriunde sunt dulapuri, debarale şi biblioteci înalte până la tavan sau până aproape de acesta. Cromatica sau materialele folosite nu au un aspect hotărâtor, căci există şi vopsea şi autocolant, aşa încât să se poată transforma orice piesă de mobilier şi orice accesoriu.

 

Despre scările interioare, dar nu cele care servesc drept accesorii pentru piesele înalte de mobilier, poţi citi şi aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI