TIOR

O pereche buna: albastru + galben

Combinaţia aceasta o vedem, într-adevăr, peste tot în natură, pentru a ne aminti periodic cât de bine arată împreună albastrul şi galbenul: în fiecare răsărit văzut la mare, în aranjamente florale sau chiar diferite soiuri de flori, în marea care alintă val cu val nisipul gălbui, pe aripile fluturilor.

 

Încearcă o adaptare a stilului marinăresc.

 

Stilul marinăresc este un clasic, aşadar este foarte probabil să îţi placă suficient de mult încât să îţi doreşti să amenajezi una dintre camerele locuinţei tale în acest fel. Dacă îţi doreşti să aibă, totuşi, elemente personalizate, poţi modifica puţin nuanţele: în loc de bleumarin, vei alege un albastru aproape spălăcit, iar în loc de roşu vei anima încăperea aceea cu elemente de decor galbene.

 

Desigur, textilele cu dungi albe şi albastre nu pot lipsi, însă va trebui să alegi cu grijă nuanţa de albastru ce se va regăsi în imprimeul respectiv, aşa încât să se asorteze cu materialul canapelei.

 

Joacă-te cu proporţiile.

 

Dacă îţi place numai una dintre aceste două culori, pe cealaltă o poţi adăuga în doze mai mici. Felul în care stabileşi proporţiile culorilor dintr-o cameră va depinde numai de gusturile tale. Astfel, vei putea avea o cameră dominată de albastru (în nuanţa ta preferată, ce poate fi o variantă de bleumarin, albastru electric, bleu sau chiar turcoaz) şi va avea un mic element galben care va putea fi schimbat ocazionat: un covor mic lângă pat, un buchet de frezii galbene, un ghiveci galben cu aloe vera etc.

 

Începe cu accesoriile.

 

Dacă întreaga locuinţă este amenajată în culori neutre sau în culori pastelate, poate fi dificil să te obişnuieşti cu ideea unui decor ce cuprinde culori intense. Aşadar, încearcă întâi cu elemente mici, ce pot fi îndepărtate oricând: o pătură albastră aşezată pe fotoliu (sau o tăblie albastră pentru pat) şi o vază transparentă cu flori galbene sau invers, cu un tablou cu flori de floarea-soarelui şi un aranjament floral cu plante albastre.

 

Creează un decor dramatic...

 

În funcţie de nuanţele pe care le alegi, ai putea crea un decor de-a dreptul dramatic, iar ca dovadă stau a patra şi a cincea imagine din galeria foto încărcată mai sus. Nuanţele bogate de albastru (foto 4) şi galben (foto 5) au nevoie de nuanţe mai cuminţi ale celeilalte culori, însă destul de puternice pentru a le putea ţine piept. Va trebui să ai foarte multă încredere în gusturile tale pentru a crea un astfel de decor şi să cunoşti foarte bine culorile pe care vrei să le aduci în casă.

 

... Sau păstrează un ton discret.

 

Ultima imagine din galeria foto îţi arată cum ai putea să păstrezi un ton discret într-o cameră, oferindu-i, totuşi, doza de culoare de care are (şi ai) nevoie. Aşa cum atrăgeam atenţia încă de la începutul articolului de faţă, există zeci de nuanţe ale fiecărei culori, aşadar nu-ţi mai rămâne decât să găseşti nuanţele şi jocul de culori care ţi se potriveşte.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI