O pata de rosu-rosie

17-09-2014 / Blog amenajari locuinte

Aşa cum scriam şi cu alte ocazii, roşul are mai multe nuanţe, iar între acestea se numără şi cea a pătlăgelelor roşii. De ce ai alege un perete de culoarea unei roşii? Pentru că este simpatic, oferă energie camerei şi îl poţi asorta cu o mulţime de lucruri. În acelaşi timp, nu este necesar să fie un perete întreg şi, de fapt, nici măcar nu este necesar să fie un perete. Citeşte mai departe ca să vezi care sunt sugestiile noastre în această direcţie.

 

Jumătatea superioară a peretelui

 

Notam şi mai sus: pentru un efect puternic şi plăcut, dar cu o nuanţă caldă, alege culoarea pătłăgelelor roşii, chiar dacă nu eşti dispus(ă) să colorezi astfel un perete întreg. Poţi alege să zugrăveşti cu această culoare numai o jumătate de perete ori un perete întreg, dar cu un tapet cu roşu şi alb (combinaţie de culori pe care o recomandam şi aici), aşa încât aspectul final să fie unul echilibrat.

 

O uşă de urgenţă

 

De obicei, semnele pentru ieşirile de urgenţă sunt colorate cu roşu. Într-o notă haioasă, poţi colora astfel una dintre uşile unei camere unde sunt două căi de acces. În acest caz ar fi drăguţ să colorezi restul camerei în culori ceva mai cuminţi: culori neutre, alb, gri sau pasteluri.

 

Interiorul unui dulap preţios

 

Un dulap vintage trebuie adesea recondiţionat pentru a putea fi folosit ca atare în interiorul unei locuinţe de zi cu zi. În procesul de recondiţionare poţi vopsi interiorul acestuia cu această nuanţă a culorii roşii, nuanţa pătlăgelelor roşii, şi astfel vei pune şi mai mult în valoare şi dulapul în sine, şi conţinutul său – lucru valabil, desigur, numai dacă este un dulap fără uşi sau dacă uşile sunt cu sticlă.

 

Fotolii moderne ca centre de greutate

 

Orice compoziţie estetică are nevoie de centre de greutate, inclusiv o cameră amenajată. Prin urmare, trage cu ochiul la imaginea din galerie şi observă efectul estetic pe care îl au cele trei fotolii roşii-roşie într-un decor neutru.

 

Perdele roşii ca roşia pentru lumină roşiatică

 

Pe lângă perdele roşii poţi alege tot felul de nuanţe pentru pereţii camerei, care de care mai îndrăzneţe, iar mobilier poate fi şi el modern sau tradiţional, eclectic, elegant, minimalist, confortabil sau oricum altfel ţi l-ai dori. Când vei trage perdelele în dreptul ferestrei vei avea parte de cromoterapie instantă dacă afară este încă lumină şi perdelele nu sunt prea groase.

 

Roşu pentru a puncta spaţiile neutre

 

Un spaţiu neutru merită vitalizat cu obiecte de artă sau cu piese de mic mobilier. Ca dovadă stă imaginea cu scaunele roşii şi înalte în bucătăria aceea gri, aproape tristă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.