O locuinta perfecta in stil minimalist

14-06-2014 / Blog amenajari locuinte

O casă decorată în stil minimalist este perfectă pentru persoanele care vor să termine foarte repede curăţenia din jurul gospodăriei. De asemenea, stilul minimalist este potrivit persoanelor cu o fire deschisă, dar şi persoanelor care au animale de companie: mai puţine detalii, mai puţine locuri unde s-ar putea aşeza părul de pisică sau de câine, mai uşor de curăţat.

 

Nu vom insista foarte mult pe caracateristicile stilului minimalist, căci acestea pot fi găsite şi în alte articole, însă vom puncta cele mai importante elemente ale acestui stil şi îţi oferim o galerie foto de toată frumuseţea.

 

Ai nevoie de mobilier simplu, cât mai discret.

 

Discreţia este una dintre cele mai importante caracteristici specifice stilului minimalist. Aşadar, mobilierul, fiind cel mai voluminos lucru din cameră, trebuie să poată fi descris ca fiind discret. Acest lucru poate fi îndeplinit în două feluri: aspect simplu şi echilibru cromatic.

 

Ideal ar fi ca dulapurile să fie la aceeaşi culoare cu pereţii, iar paturile, fotoliile, canapelele sau orice altă piesă de mobilier să fie într-o altă culoare, dar nu una foarte „ţipătoare“. Regula discreţiei nu poate fi ignorată.

 

Obiectele cu funcţii multiple sunt ideale

 

Îţi aminteşti de articolul despre patul rabatabil (care poate fi şi canapea şi dulap) sau de articolele în care numeam diferite piese de mobilier cu minimum două funcţii diferite? Acestea sunt ideale pentru decorarea unui spaţiu în stil minimalist.

 

De asemenea, poţi lua în considerare piesele de mobilier extensibile sau mascate: este un tablou sau o măsuţă? Este o ladă de depozitare sau un taburet deosebit? Totuşi, va trebui să ai grijă ca în cazul pieselor de mobilier lucrat manual şi care au utilizare multiplă să nu aibă un aspect foarte artizanal sau nefinisat, căci nu se va mai potrivi stilului minimalist.

 

Alege o culoare, dar nu face exces.

 

Aşa cum notam mai sus, este bine să nu faci exces de culori, căci altfel este încălcată regula discreţiei. Alege maximum 3 culori sau, dacă vrei să foloseşti mai multe nuanţe ale aceleiaşi culori, atunci trebuie să nu alegi mai mult de 2 culori.

 

De asemenea, încearcă să nu alegi culori care contrastează puternic între ele sau cu stilul uneia dintre piesele de mobilier (în special dacă există acea piesă de mobilier care este lucrată într-un alt stil decât cel minimalist pe care o recomandăm în general pentru a alunga monotonia).

 

Nu uita că trebuie să laşi la vedere cât mai puţine ornamente: aspectul general trebuie să fie cât mai simplu şi dacă, totuşi, ai nevoie de câteva ornamente care să arate că aici este casa ta, atunci încearcă să le faci să se potrivească din punct de vedere cromatic întregii camere în care sunt aşezate.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.