TIOR

O idee draguta pentru familie – arborele genealogic

Am abordat tema familiei în diferite moduri în articole pe care le poţi găsi aici, dar nimic nu este la fel de personal ca un arbore genealogic. Un album cu fotografii poate fi suficient de cuprinzător, dar, la un moment dat, tot va fi uitat pe unul dintre rafturile bibliotecii. Dacă îţi iubeşti familia şi rădăcinile şi neamul, atunci s-ar putea să îţi placă propunerea noastră de astăzi: realizează un arbore genealogic în modul cel mai literal cu putinţă.

 

Adică desenează pe un perete (sau pe doi pereţi, cum vei putea observa în galeria foto) un copac impunător şi cu foarte multe ramificaţii, apoi aşază în ordine imagini cu părinţii părinţilor, cu părinţii şi fraţii şi surorile lor şi cu odraslele fiecăruia dintre copiii bunicilor tăi. Desigur, vei include şi fotografii cu piticii tăi, dacă ai deja copii.

 

Până unde merg dovezile neamului?

 

Până să apară aparatele de fotografiat, potretele erau făcute de pictori. Poate, cu puţin noroc, strămoşii tăi au fost imortalizaţi astfel, iar acum le poţi include chipurile în arborele genealogic. Fotografiază portretele vechi, printează-le într-un format mai mic, înrămează-le şi utilizează-le pentru întregirea poveştii neamului. Cel mai probabil, bunicii şi părinţii au deja fotografii mai mult sau mai puţin recente, ceea ce este suficient: alege poza preferată cu fiecare dintre ei şi aşaz-o în locul corespunzător.

 

De unde trebuie să începi?

 

Poţi începe de la cei mai "proaspeţi" şi termina cu cei mai "vechi" sau poţi începe cu bunici sau străbunici şi termina cu nepoţi, strănepoţi. Totul depinde de vârsta ta şi de cât de multe imagini ce servesc drept dovezi ale existenţei diferiţilor membri ai neamului ai.

 

Cum organizezi imaginile?

 

Începi cu "capii" unei familii şi continui cu urmaşii lor. De exemplu, pe un rând aşezi bunicii din partea mamei, din partea tatălui şi, eventual, din partea mamei şi din partea tatălui partenerului tău de viaţă. Pe următorul rând, aşezi poze ale copiilor lor (printre care vor fi şi părinţii voştri), iar pe următorul rând veţi aşterne pozele copiilor lor (printre care vor fi şi cele mai bune fotografii cu tine şi cu partenerul tău de viaţă), iar pe următorul rând vei aşeza pozele copiilor voştri şi ai fraţilor şi verişorilor voştri.

 

Chiar trebuie să se ţină cont de trăsăturile specifice arborelui genealogic?

 

Nu este cel mai vesel răspuns, dar poate nu îţi cunoşti toate rudele sau nu îţi plac suficient de mult încât să le etalezi fotografiile pe pereţii casei tale. Prin urmare, arborele poate fi populat numai cu imagini ale celor dragi. Încearcă, totuşi, să păstrezi o ordine cronologică a fotografiilor.

 

Sursa foto: pinterest.com, crazysexycool.co.za, entergenlyblog.blogspot.com, etsy.com, mycreativeideass.blogspot.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI