TIOR

O faramita de Soare in casa

Unii dintre noi se despart mai greu de vară şi de soare. Pentru ei, acasă trebuie să fie mereu vară, dar cum faci să fie acest lucru? Cu voinţă, cu lumină, cu o temperatură corespunzătoare aspiraţiilor şi... cu câteva elemente de amenajari interioare, evident.

 

Gălbui şi luminos chiar de la intrare

 

Am mai scris şi cu alte ocazii că într-adevăr contează mult felul în care te întâmpină o casă: nu contează cât de înnorat este afară, dacă a venit toamna sau dacă e deja iarnă, nu contează nici măcar că este o zi înnorată din toiul verii dacă la uşă ai o lumină (un corp de iluminat plăcut vederii) şi o clanţă aurie sau un covoraş gălbior ori poate chiar o uşă galbenă sau modele galbene pe pereţii de lângă uşă.

 

Galben aici, galben acolo

 

În interiorul casei tale, vei putea „abuza” de această culoare solară. Totuşi, poate nu este casa ta şi este o locuinţă unde stai cu chirie şi care este amenajată în culori închise sau nuanţe cenuşii. Nu lăsa un astfel de decor să te deprime, ci adaugă decoraţiuni de un galben – aprins: pernuţe decorative, vaze, corpuri de iluminat, covoraşe, scaune mici, pliabile, perdele şi alte asemenea decoraţiuni uşor de luat cu tine atunci când schimbi casa.

 

Toată lumina să fie aici!

 

Alege accesorii cât mai subţiri pentru ferestre şi cât mai multe corpuri de iluminat, ca să pătrundă în interior cât mai multă lumină naturală şi să creezi cât mai uşor impresia că soarele îţi vizitează casa tot timpul. Eventual, corpurile de iluminat, în special cele suspendate (aplicele din tavan, lustrele, candelabrele), pot avea nuanţe calde ca să reprezinte şi la nivel estetic subtitutele artificiale ale soarelui.

 

Culori dragi în toate camerele!

 

Soarele este galben, într-adevăr, dar pentru a amenaja camere solare poţi să nu te limitezi la paleta cromatică a galbenului cu nuanţele şi tentele sale. Poţi să alegi nuanţe de galben şi să le combini cu nuanţele altor culori, desprinde-te de culorile neutre şi nonculori şi amestecă galbenul cu verde, cu albastru, cu roşu, cu portacaliu, cu violet, cu pasteluri sau culori închise – amestecă-l cu ce vrei tu, numai alege nuanţe compatibile.

 

Natura nu moare niciodată.

 

Ca să ai în interiorul casei tale o fărămiţă de soare tot timpul anului, ia în considerare şi a creşte plante cu flori galbene: cactuşi, trandafiri japonezi etc sau a ţine în vaze flori proaspete galbene cum sunt gerbera, florea-soarelui, crizanteme, frezii, lalele, gherghine, trandafiri etc.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI