TIOR

O cheie in home design: stabilirea celei mai importante camere

În home design sau, mai bine spus, când îţi amenajezi casa sau apartamentul, este bine să stabileşti dinainte cărei camere vei acorda mai multă atenţie; desigur, acest lucru nu prea se aplică în cazul garsonierelor. „Cea mai importantă cameră“ va depinde de numărul locuitorilor dintr-o locuinţă, de personalitatea şi de preferinţele lor, evident. Vom schiţa uşor ce înţelegem noi din acest lucru, aşa încât, poate, îţi va fi şi ţie mai uşor să porneşti complexul proces de amenajare a locuinţei.

 

Casa pentru o persoană

 

Casa pentru o singură persoană este relativ simplu de amenajat mulţumită faptului că trebuie satisfăcute gusturile şi nevoile unui singur individ. Aşadar, inclusiv stabilirea celei mai importante camere se va face în funcţie de aceste criterii, iar rezultatul va fi, cel mai probabil, prioritizarea dormitorului, a băii sau a unui atelier sau birou de lucru de acasă.

 

1 + 1

 

Când trebuie să amenajezi un apartament pentru un cuplu, totul se împarte la doi: inclusiv amenajarea casei trebuie făcută în funcţie de cele două variabile. Pe lângă faptul că, probabil, va fi nevoie să se găsească o cale de compromis pentru multe dintre detaliile privind decorarea casei: poate unul vrea canapea roşie, altul vrea canapea albastră sau, ca să ne raportăm în continuare la subiectul abordat prin acest articol, poate că unul consideră că cea mai importantă cameră este bucătăria, altul consideră că cea mai importantă cameră este dormitorul.

 

Când se ajunge la o astfel de problemă, este nevoie fie de un compromis, fie de o cale prin care să se împartă bucuriile în mod egal. De exemplu, aşezarea unui pat extensibil în bucătărie (dacă spaţiul permite) sau crearea unui colţ boem pentru servirea micului dejun în dormitor nu sunt idei chiar rele, nu? Totul se rezolvă prin comunicare.

 

Detalii şi auxiliare

 

În cazul în care locuinţa are mai multe guri de mulţumit, mai multe nevoi de satisfăcut, deja lucrurile se complică puţin. Totuşi, în acelaşi timp, se simplifică destul de mult: sufrageria, livingul sau camera de familie reprezintă una şi aceeaşi încăpere (în special în casele românilor).

 

Prin urmare, dacă o casă are mai mulţi locuitori aparţinând aceleiaşi familii, cel mai bine ar fi ca accentul să fie pus pe living, locul unde toată familia se strânge pentru mese de grup, pentru jocuri, pentru şedinţe de familie sau pentru vizionarea unui film împreună. Totul pare atât de simplu, nu-i aşa? Nu uita să te asiguri că paleta cromatică şi numărul de locuri se potrivesc necesităţilor familiei.

 

Casa orientată către exterior

 

Unele familii se orientează mai degrabă către exterior: către mulţumirea oaspeţilor sau către opinia oricărei persoane care le trece pragul. În aceste cazuri, este important ca holul de la intrare să fie amenajat drăguţ şi să arate primitor şi prietenos, iar livingul să fie întotdeauna pregătit pentru oaspeţi. Desigur, şi baia va fi dotată cu truse pentru oaspeţii care rămân peste noapte, şi mobilierul din living va fi ales în aşa fel încât acesta să poată fi transformat cu uşurinţă în cameră de oaspeţi.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI