TIOR

O casa plina de catei

Îţi plac câinii? Ai avut sau ai cel puţin un câine? Populează-ţi căminul cu imagini ale căţeilor tăi preferaţi – fiecare casă trebuie păzită de un câine, nu? Chiar şi pentru cei care nu un prieten lătrător, imaginea unui câine este motivaţională sau numai plăcută. Uite câteva idei frumoase – mai ales pentru proprietarii unor câini.

 

Decor la scară mică

 

Nu este obligatoriu ca fiecare obiect din casa ta să facă referinţă la specia canină, însă poţi face simţită această prezenţă prietenoasă şi fără să ai un câine adevărat mişunând prin casă.

 

De exemplu, într-o încăpere mică ( o baie, o debara, un atelier micuţ sau poate chiar într-un colţ din camera copilului) poţi proba un tapet cu diferite siluete canine: nu uita că nu există o singură rasă de câini şi că fiecare are farmecul ei.

 

Perspectivă infantilă

 

Copiii au tendinţa de a personaliza totul: jucării, copaci şi... animalele de companie. De aceea şi numele animalelor sunt umanizate: Domnul Mustăcilă, Domnul Aristocrat şi aşa mai departe şi tot de aceea îşi doresc să stea la masă împreună şi să le îmbrace precum se îmbracă juniorii.

 

Chiar şi în reprezentările lor artistice, copiii desenează prietenul patruped ca fiind un membru al familiei sau un prieten umanizat. Urmează-le exemplul. Există şi proiecte de fotografie în care capetelor unor câini le sunt asociate ţinutele unor oameni – am ales şi un exemplu pe care îl împărtăşim cu tine în galerie.

 

Perspectivă artistică

 

Poţi întotdeauna să abordezi o perspectivă ceva mai serioasă: contactează un artist şi cere-i să îţi deseneze un portret al câinelui tău sau al unui câine din rasa preferată; poate fi un portret clasic sau unul abstractizat.

 

Nu uita că arta are mai multe forme şi că poţi opta pentru o sculptură, pentru o gravură, pentru un tablou sau pentru o fotografie. Apoi, nu uita că ai o casă întreagă de decorat: alege locul potrivit pentru fiecare obiect, indiferent că este o fotografie, o pernuţă decorativă cu imprimeu cu câini, un tablou sau un bibelou.

 

Un câine de pază

 

Dacă locuieşti la curte, poţi expune undeva afară (pe verandă sau printre flori) o sculptură cu un câine – abstractizat ori ba. Cineva trebuie să îţi păzească proprietatea! Dacă nu ai un câine adevărat, atunci poţi oricând să te laşi în voia unor manifestări ludice şi să aşezi în curte un câine din lemn sau oţel sau, dacă stai la bloc, să lipeşti un autocolant cu un câine în apropierea uşii de la intrare.

 

Poziţionarea este totul.

 

Sigur, unele lucruri par să nu-şi aibă locul la tine acasă. Totuşi, dacă îţi plac destul de mult, le vei găsi şi locul potrivit: într-adevăr, contează foarte mult amplasarea fiecărui obiect. Trage cu ochiul în galerie la haita de câini de lemn şi vei înţelege: agele sculpturi nu puteau fi aşezate nicăieri altundeva, dar acolo arată perfect.

 

Sursa foto: houzz.com, twentytwowords.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI