TIOR

O casa pe pamant... dar nu chiar

Multe persoane îşi doresc să trăiască la casă şi nu în apartament. Casele pe stâlpi au un design puţin mai ciudat, dar şi multe avantaje. De aceea, nu vom discuta despre casele normale (cu etaj sau fără), ci vom aborda subiectul caselor suspendate. De ce ai alege să locuieşti într-o casă construită pe stâlpi de rezistenţă?

 

Pentru că poţi sfida clima şi relieful

 

Alunecările de teren, avalanşele, ploile torenţiale, inundaţiile terenul în pantă, terenul cu dâmburi dificil de nivelat nu ar mai fi o problemă dacă ai alege să îţi construieşti o casă pe piloni.

 

Fiind întreaga locuinţă suspendată, nu va mai trebui să îţi faci griji pentru daunele pe care le-ar putea face o inundaţie şi nici nu va trebui să investeşti în plus în materialele de construcţie pentru a putea ridica o locuinţă nivelată.

 

Pentru a spori stabilitatea întregii locuinţe

 

Dacă îţi doreşti o locuinţă pe malul mării, atunci va trebui să te gândeşti la cum se construieşte pe nisip, dar şi la faptul că marea, aşa cum vine ea val cu val la mal, poate strica tot ce este făcut de mâna omului, mai ales dacă o superi.

 

Pilonii vor oferi un plus de stabilitate unei case construite pe plajă, aceştia fiind fixaţi la adâncime foarte mare şi neputând fi afectaţi de mişcarea nisipului de la suprafaţă ori de un val mai puternic.

 

Pentru a construi deasupra apei

 

Unele persoane iubesc elementul acvatic atât de mult încât ar trăi în apă, dacă ar putea. Pentru că Atlandida este dispărută, aceştia vor fi nevoiţi să se mulţumească şi cu o casă construită (parţial sau integral) deasupra apei, indiferent că apa este un râu, un lac sau marea (sau poate chiar un ocean, dacă îţi doreşti să pleci în lumea largă).

 

Pentru o privelişte mai amplă

 

Cu cât urci mai sus, cu atât ţi se lărgeşte perspectiva. Iar când alegi o nouă locuinţă este important să te îngrijeşti ca vizibilitatea să fie cât mai bună şi priveliştea cât mai plăcută. Dacă ai alege o casă normală, construită la nivelul solului, priveliştea ar fi limitată.

 

Este drept că şi priveliştea de la fereastra unei case la sol poate fi plăcută, dacă îţi amenajezi frumos grădina, însă priveşte ultima imagine din galeria foto şi jură pe cuvânt de cercetaş că nu ţi-ar plăcea să vezi o pădure întreagă sau să ai o privelişte mai largă atunci când ieşi dimineaţa pe terasă la cafea!

 

Pentru a-ţi păzi casa de dăunătorii naturali

 

O casă construită pe piloni va facilita aerisirea acesteia la toate nivelele, va fi ferită de furnici şi alţi astfel de dăunători. De asemenea, trebuie să iei în considerare faptul că o casă pe piloni nu va suferi niciodată din cauza unei ploi torenţiale, căci tot surplusul de apă se va putea scurge la vale şi nu va rămâne în jurul fundaţiei casei, nu va pătrunde la subsol şi nu îţi va intra în casă pe deasupra pragului.

 

Pentru că poţi!

 

Priveşte imaginile din galeria foto. Nu-i aşa că ţi-ar plăcea o astfel de casă? Este unul dintre lucrurile pe care le poţi avea! Trebuie doar să vrei şi să îţi gestionezi finanţele în aşa fel încât să îţi poţi construi o casă. Din momentul în care ai resursele necesare construirii unei case, faptul că ţi-ar plăcea o casă pe piloni nu va presupune sacrificii prea mari sau compromisuri extraordinare.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI