TIOR

O casa in acord cu natura

Este esenţial ca locuinţa ta să fie în acord cu natura – încearcă să o amenajezi cu cât mai multe elemente ecologice. Apoi, dacă se potriveşte stilului tău, adaugă şi alte elemente naturale sau care fac trimitere la acestea, aşa cum îţi vom recomanda în continuarea acestui articol. Dacă nu se potriveşte stilului tău, poţi citi oricum articolul, poate răsare vreo idee acceptabilă pentru locuinţa ta.

 

Ferestre cât mai largi, cât mai luminoase

 

Lumina naturală este prietenul tău, căci te scuteşte de facturi mari la curent şi de probleme cu ochii. Prin urmare, nu ai de ce să nu îţi doreşti ferestre cât mai mari – dacă există momente în care îţi doreşti intimitate şi să nu se vadă nimic din ce se întâmplă înăuntru de afară, poţi întotdeauna să alegi draperii groase pentru ferestrele tale, iar acestea vor oferi încăperilor şi un aer dramatic, romantic sau elegant, în funcţie de materialul, culoarea şi tipul draperiei alese.

 

De asemenea, este recomandat ca şi tâmplăria să fie într-o culoare cât mai deschisă, astfel încât să sporească impresia de luminozitate şi de ferestre mari, care te trimit cu gândul direct în mijlocul naturii.

 

Decoraţiuni vintage, dar funcţionale

 

Alege pentru locuinţa ta veioze şi oglinzi vintage, poate chiar şi ceainice şi alte astfel de obiecte utile în jurul casei. Important este ca acestea să fie funcţionale şi să poată fi adaptate la standardele ecologice actuale (de exemplu, veiozele să nu fie pe gaz, căci acelea poluează, mai degrabă; să fie cu becuri, aşa încât să le poţi pune becuri ecologice), căci doar nu vrei să îţi transformi întreaga locuinţă într-un muzeu.

 

Decoraţiuni lucrate manual, din materiale biodegradabile sau reciclate

 

Idei pentru proiecte DIY ( = "fă şi tu" – lucru manual) se găsesc peste tot. Chiar şi noi am scris pentru tine articole despre recondiţionarea mobilierului, despre crearea mobilierului din paleţi şi despre alte sugestii de proiecte de lucru manual care ţi-ar personaliza şi, astfel, înfrumuseţa întreaga locuinţă.

 

Oglinzi şi culori luminoase

 

Oglinzile sunt simboluri ale apei stătoare şi, astfel, element de Feng Shui. De altfel, oglinzile ajută la crearea unui spaţiu multidimesional şi a unui spaţiu mai vast decât este de fapt – când te-ai simţit vreodată asfixiat(ă) în natură? Evitarea sentimentului de claustrare este esenţial pentru amenajarea unei locuinţe în acord cu natura.

 

Culorile deschise sunt, de asemenea, dezirabile într-o astfel de casă. Totuşi, încearcă să te păstrezi în acest registru natural – nu te poţi plânge de faptul că natura îţi oferă o gamă prea redusă de culori!

 

Materiale naturale sau care arată natural

 

Alege mobilier, accesorii şi decoraţiuni care au un aspect natural sau care sunt create sau fabricate din materiale naturale: poţi placa pereţii cu piatră naturală, poţi alege fotolii din împletituri, poţi alege o măsuţă creată cu ajutorul unor roci masive sau a unor buşteni şi aşa mai departe. Vizitează şi galeria foto pentru mai multe sugestii – vizualul întotdeauna ajută mai mult în astfel de situaţii.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI