O casa haioasa

12-08-2014 / Blog amenajari locuinte

O casă haioasă este unul dintre acele lucruri care îţi îmbunătăţesc dispoziţia instantaneu. Cum faci să amenajezi o locuinţă haioasă, fără a o face să arate caraghios sau să devină ineficientă? Despre acest lucru vom discuta astăzi, căci ne-am gândit că nu numai că trebuie să te simţi în largul tău acasă, dar trebuie şi să păstrezi acel strop de naivitate infantilă, să îţi hrăneşti copilul interior, ca să spunem aşa.

 

Toboganul de acasă nu e ca cel din târg.

 

Am mai discutat despre toboganele de interior într-un articol anterior, dar încă ni se pare o idee excelentă. Deşi ar fi excelent într-o locuinţă cu etaj, toboganul îşi găseşte loc, dacă ţi-l doreşti, şi într-o cameră dintr-o casă normală, unde vei construi un pod fals şi o scăriţă pentru a te urca şi a te pregăti să te dai în tobogan.

 

Jocurile cromatice înveselesc atmosfera.

 

Alege pentru un perete şi, poate, pentru o piesă de mobilier, mai multe culori puternice şi vopseşte elementele-ţintă cu modelele dorite: forme geometrice, dungi, buline etc. Îndrăzneşte să alegi dintre cele mai intense şi mai diverse culori şi nuanţe, căci vei putea tempera totul cu ajutorul parchetul în culori naturale şi al mobilierului în nuanţe neutre sau nonculori.

 

Semnele vechi sunt interesante sau... nepotrivite pentru o locuinţă?

 

Obiectele vintage sunt un "must". De exemplu, semnele vintage sau tablourile care ilustrează branduri de poveste (cum ar fi un tablou cu gumele Turbo sau o firmă colectată de la un magazin falimentar) oferă o notă personală locuinţei tale şi pot deveni cu uşurinţă sursă de inspiraţie sau subiect de discuţie.

 

Scrie pe pereţi!

 

Cu siguranţă ai scris şi tu pe pereţi în copilărie! Noi am făcut-o şi am mai face-o cu orice ocazie. De ce să renunţi la una dintre micile mari plăceri ale vieţii? La tine acasă poţi face ce vrei. Prin urmare, vopseşte pereţii cu o vopsea foarte bună care să îţi permită să scrii şi să ştergi sau alege un anumit model şi desenează-l pe orice tip de vopsea. Când te saturi de aceste modele, poţi să vopseşti din nou şi să îţi împrospătezi camera.

 

Ideile trăznite îşi fac loc prin autocolante, tapet şi tablouri.

 

Un autocolant cu "vizuina" unui şoricel... sau mai multe? Tapet pentru un perete cu animale în prim-plan? Tablouri 3D? Da! Alege orice tip de accesoriu se potriveşte personalităţii şi locuinţei tale şi nu uita să "asortezi" cu un element. Uite, imaginea cu văcuţa... este asortată cu o cadă pătată, iar în camera unde tronează acea pisică albă cu siguranţă există o pernuţă cu husă blănită.

 

Îndrăzneşte!

 

În ultima imagine din galeria foto vei vedea o mare barcă suspendată într-un living care ar fi fost, de altfel, relativ banal. "Bărcuţa" a fost transformată într-o lustră, iar acum cei care stau întinşi în canapea au două variante: să se teamă că barca va cădea peste ei sau să viseze la locurile pe care le-ar vizita dacă aceea ar fi o barcă magica, indestructibilă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.