TIOR

O casa cu modele, o casa mai vesela

Dintr-o casă anostă, simplă, poţi crea cel mai vesel şi mai primitor loc pe pământ. Amenajările interioare te ajută să transformi un spaţiu din "casă" în "acasă". Aşa cum ştii şi tu, şi cum scriam şi într-un articol anterior, trebuie să îţi placă să te întorci acasă.

 

Simplu, dar colorat

 

Mobilierul ales pentru amenajarea locuinţei din imaginile din galeria foto are un aer vintage, dar tu poţi alege şi mobilier modern. Recomandarea este, totuşi, aceeaşi: alege culori deschise pentru pereţi şi mobilier în culori mai intense. Desigur, toate elementele dintr-o cameră trebuie să se potrivească între ele şi să se asorteze.

 

Inserţii cu diferite forme

 

Aici ne referim la tipurile de artă pe care le vei alege pentru a-ţi decora locuinţa. Formele vor căpăta substanţă în diferite tipuri de artă: sculptură, pictură, lucru manual şi aşa mai departe. Diferitele decoraţiuni vor transmite idei diferite, însă toate decoraţiunile trebuie să vină în completarea elementelor definitorii din cameră.

 

Ideal este ca decoraţiunile să se înscrie în acelaşi registru şi ca formă, şi ca raport între dimensiuni, şi ca nuanţe. Dacă încăperea este decorată cu mai multe decoraţiuni şi imprimeuri, atunci ar fi bine să eviţi contrastele puternice (şi pe cele cromatice, şi pe cele care se referă la textură, dimensiuni sau forme).

 

Modele în ţesături, pe pereţi şi în mobilier

 

Modelele se pot regăsi ca firicele de culoare în ţesătura perdelelor sau a altor textile din camera de decorat, precum şi ca inserţii în materialele din care sunt realizate piesele de mobilier pe care le alegi pentru amenajarea propriei locuinţe.

 

Desigur, cel mai important este să îţi placă ţie cum arată locuinţa la finalul amenajărilor şi nu să respecte cine ştie ce reguli. Tocmai de aceea este important ca tu să ştii că poţi să alegi decoraţiuni cu modele şi pentru mobilier, şi pentru accesorii, dar şi pentru pereţi: mozaicul, tapetul sau faianţă sua gresia – totul poate ilustra modelul preferat. Iar modelul preferat poate fi un anumit "pattern" realizat din repetiţia unui motiv (cerculeţe, alte forme geometrice, motive florale, vegetale sau animale etc) sau din desene abstracte, dar poate fi şi o joacă de linii sau un desen complex şi mai mult sau mai puţin definit.

 

La final, locuinţa ta va fi opera ta de arta, în care ai pus suflet şi gânduri pentru a crea un cămin pentru tine şi cei dragi ţie.

 

Joacă de imprimeuri

 

În articole anterioare am discutat despre cât de mult pot varia modelele de imprimeuri în funcţie de dimensiunile motivului folosit, de culorile folosite şi de interpretarea jocurilor de forme şi culori. În acelaşi timp, ştii deja că astfel de "pattern"-uri se regăsesc cel mai adesea în ţesături (pături, perdele, huse, cuverturi etc), dar se pot ilustra şi prin tapet, faianţă, mase plastice şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI