TIOR

O casa chic decorata in stil eclectic

Stilul eclectic, prin versatilitatea sa, este accesibil oricui: uşor de pus în practică, nu foarte pretenţios, jucăuş şi serios în acelaşi timp – perfect pentru o locuinţă de familie. Ştim că am mai discutat despre acest stil de amenajări interioare, ba în general, ba pe bucăţele în diferite articole anterioare, dar locuinţa prezentată în galeria foto merită o descriere numai pentru sine.

 

Vintage, clasic şi modern – toate la un loc

 

Încă din prima imagine din galerie se poate observa că toate aceste stiluri care par a-şi fi suficiente se combină foarte frumos împreună pentru a crea un decor plăcut, relaxat şi adaptabil oricărui gust. Obiectele vintage oferă nota aceea personală, caldă, întregii locuinţe, în timp ce piesele clasice conservă ideea de stabilitate şi echilibru, iar obiectele moderne nu ar putea lipsi, mai ales din locuinţa unei familii tinere.

 

Ornamente în seturi

 

Spunem "seturi" şi ne referim şi la obiecte de ornament complementare, aşa cum sunt tablourile din prima imagine, dar şi la colecţii etalate. Dacă îţi aminteşti, am scris acest articol despre alegerea "bătăliilor" (ce şi cât colecţionezi), dar şi despre cum pui în valoare colecţiile (moduri de etalare, moduri de evidenţiere).

 

Tablourile din prima imagine sunt realizate din bucăţi dintr-o carte pe care bunica proprietarei a primit-o de la Eugene Alain Seguy (entomolog cunoscut şi pentru cele 11 albume de ilustraţii realizate de-a lungul vieţii). Bineînţeles că nu poţi arunca aşa ceva! Dacă se poate transforma în ceva estetic, şi mai bine!

 

Toate decoraţiunile pe un perete

 

A doua imagine din galerie ilustrează foarte bine ideea aceasta de "toate decoraţiunile pe un perete" şi se arată foarte frumos diversitatea obiectelor decorative pentru pereţi: nici măcar nu contează că ramele nu au acelaşi model, aceleaşi dimensiuni sau aceleaşi culori, nici măcar că fotografiile, tablourile şi oglinzile sunt amestecate cu alte ornamente pentru pereţi.

 

Un alt perete îl poţi decora cu tapet sau cu iluzia unui tapet, aşa cum îţi explicam aici, sau cu un desen mural, ori o cortină care să ducă... nicăieri.

 

Modern sau vintage, deosebit să fie!

 

Adună cele mai frumoase piese de mobilier: cu cât arată mai atipic, cu atât sunt potrivite stilului eclectic! Nici măcar nu contează vremea din care vin aceste obiecte. Aşa cum demonstrează galeria foto pregătită pentru tine, orice obiect se poate potrivi cu un altul, iar dacă aparent nu se potrivesc, le poţi face să se înţeleagă bine dacă le adaugi accesoriile potrivite sau alte piese care să le ţină de urât.

 

Nu te teme nici de culori, nici de forme! Fă orice combinaţie îţi cere inima, căci totul se poate armoniza dacă ai puţină inspiraţie şi puţină îndemânare. Nu te feri nici de obiectele handmade (nici de cele lucrate de tine, nici de cele lucrate de meşteşugari de artizanat).

 

Sursa: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI