TIOR

O casa care nu radiaza este o casa deprimanta

Uneori nu îți poți explica senzația de oboseală, aproape deprimare. Și totuși... Uite-te în jurul tău. Ce observi? Casa ta este deficitară la capitolul iluminat natural, iar culorile predominante sunt cele închise. Este dovedit faptul că oamenii se simt mai confortabil într-o casă care beneficiază de o amenajare interioară inspirată de lumină. Iată ce solții am găsit pentru locuința ta mult prea întunecată.


Nu îți face griji dacă nu ai posibilitatea de a permite luminii naturale să inunde casa. Poți alege finisaje care vor lumina spațiul și îți vor schimba în bine starea de spirit. Am pregătit sfaturi utile pentru a aduce lumină în interioarele întunecate.


De unde începe totul?


Înainte de a lumina interiorul locuinței tale va trebui să identifici factorii care creează sentimentul de disconfort. Ai nevoie de ferestre mai luminoase sau pereți și mobilă în culori mai deschise? Poate ar trebui să iei în considerare și volumul mobilierului care, uneori, creează spații întunecoase și devin nefolositoare din această cauză.


Culori salvatoare


Să facem o listă a pieselor de mobilier și design care pot încărca spațiul cu nuanțe prea închise. Biblioteca, șifonierul, ușa, podelele. Culorile neutre pot ajuta în acest caz. Astfel, casa ta poate primi mai multă căldură cromatică. În plus, arată grozav introduse în zonele cu mobilier întunecat.


Iluminat contra întunecat


Pentru multe locuințe unde nu mobilierul este problema, cu pereții de culoare închisă, se procedează altfel. Aici corpurile de iluminat joacă un rol foarte important. O modalitate de reîmprospătare a bucătăriei este folosirea unui plafon de culoare închisă, având aplicate corpuri de iluminat. De exemplu, în bucătărie este mai plăcut să gătești într-un spațiu luminos.


Lumini suspendate și...


Accentele de lumină contribuie temeinic la eliminarea zonelor devenite nefolositoare din bucătărie. Acum fiecare colț are rolul lui bine stabilit. Corpurile de iluminat suspendate sunt atracția bucătăriilor, existând o gamă foarte largă de modele. Pe lângă diferitele surse de lumină care îți pot îmbunătăți starea de spirit, ia în calcul folosirea unui blat de bucătărie adecvat, în nuanțe lejere.


Pentru dormitor


Dacă îți place dramatismul și tot ce împlică acesta în home design, poți recurge la metode subtile de iluminat, pentru a menține atmosfera dorită. În funcție de preferințe, poți alege un iluminat mai puternic, sau din contră. Dacă pereții sunt prea întunecați, optează pentru un echilibru în stilul de amenajare interioară. O atmosferă relaxantă poate fi obținută prin adăugarea unor așternuturi pentru pat în culoarea untului.


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI