TIOR

O casa altfel: eleganta sobra

Este drept că majoritatea oamenilor îşi doresc o casă cât mai luminoasă, însă articolul de faţă este pentru ceilalţi: cei care prefera case sobre, nu foarte luminate, nu foarte colorate. Vei observa cu siguranţă că nici casa oferită ca exemplu în galeria foto nu este lipsită de corpuri de iluminat sau de pete de culoare, însă totul este aşezat în aşa fel încât întreaga locuinţă să aibă un aer misterios şi uşor sobru.

 

Culori înnorate

 

Vei observa, desigur, că fiecare cameră este dominată de culori neutre şi de nuanţe gri, însă toate sunt din partea cea mai închisă a paletei cromatice. Tabloul din living încearcă să aducă un strop de culoare, însă chiar şi acele urme roşiatice ale tabloului sunt înecate de negru şi gri închis.

 

Parchetul, podeaua, covoarele, mobilierul – toate aceste elemente sunt în nuanţe închise de maro sau gri, negre sau bleumarin. Celelalte culori care nu sunt nici nuanţe de maro, nici nuanţe de gri oricum arată de parcă ar fi prăfuite.

 

Zone de compensaţie

 

Întotdeauna este nevoie şi de elemente care să compenseze întunericul ascuns în culorile din jurul casei. În locuinţa ilustrată cu ajutorul galeriei foto vei vedea că există ici, colo, pereţi cu un chip mai deschis, dar nici aceştia nu sunt albi: pereţii de aici sunt gri deschis.

 

La fel de cenuşii ca pereţii de gri deschis sunt şi perdelele şi alte accesorii din jurul casei: vaze, mase, covoare, husele pentru diferite piese de mobilier, veioze şi aşa mai departe. Există şi camere unde proprietarul şi-a permis să aibă aşternuturi albe sau veioze albe, însă aceste detalii sunt într-o minoritate evidentă.

 

Mai multă originalitate

 

Într-o casă atât de întunecată este nevoie măcar pe alocuri de elemente care să te distragă şi să îţi ocupe mintea. Aceste obiecte vor fi piese de artă sau obiecte unicat (accesorii sau mobilier, nu contează foarte mult). În galeria foto vei observa că locuinţa exemplificată este animată cu ajutorul tablourilor şi sculpturilor nonconformite.

 

Lumină din toate părţile

 

Un şemineu, candelabre cu un aspect deosebit , veioze elegante pe birouri şi lângă paturi şi spoturi luminoase în apropierea scărilor şi mobilierului – toate aceste corpuri de iluminat, atât de diversificate şi atât de numeroase sunt absolut necesare într-o casă atât de întunecată şi de întunecoasă.

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI