O casa ai, si aia vorbitoare!

10-03-2014 / Blog amenajari locuinte

În familie, este necesară comunicarea, în orice formă ar fi ea. De aceea, este recomandat să găseşti câteva modalităţi pentru a lăsa mesaje celor dragi oriunde: bileţele pe frigider, bileţele pe dulap, mesaje scrise (sau desenate) pe pereţi etc.

 

Vopsea pentru tabla de scris

 

Îţi aminteşti despre cum erau fabricate tablele de scris înainte de '90? Era necesară vopsirea suprafeţelor cu un anumit tip de vopsea, un soi de vopsea aderentă, astfel încât să se poată scrie pe ea cu creta, după uscare.

 

Dacă ţi se pare prea mult pentru a folosi acest tip de vopsea pentru toţi pereţii unei încăperi, poţi vopsi un singur perete (aşa cum ţi-am spus şi cu alte ocazii, nu este necesar ca toate laturile unei camere să fie identice) sau poţi alege să afişezi chiar o tablă de scris (chiar şi din aceea realizată pe sticlă) de dimensiuni potrivite pe câte unul dintre pereţii camerelor din locuinţa ta.

 

Panouri din plută

 

Panourile din plută sau avizierele, cum vrei să le spui, sunt utile pentru listele de cumpărături, pentru bileţele cu "Nu uita să scoţi rufele din maşină" sau pentru mici surprize care să înfrumuseţeze ziua celorlalţi: un citat simpatic, o bombonică, o fotografie aproape uitată etc.

 

Ştim, pentru toate acestea (mai puţin bombonica) se poate utiliza tehnologia, însă telefoanele, internetul, depersonalizează totul – este mai drăguţ un mesaj scris de mână pe spatele unui bon fiscal decât un SMS.

 

În plus, poţi realiza chiar tu un astfel de avizier (din plută, din carton presat sau chiar din polistiren), iar rama o poti personaliza cu ajutorul unor piuneze, a unor flori realizate din hârtie ondulată şi aşa mai departe.

 

Dulapuri personalizate

 

Dacă îţi doreşti astfel de suprafeţe, dar nu vrei nici să te apuci de zugrăvit şi nici nu ai timp de proiecte handmade, poţi întotdeauna să fixezi o tablă sau un avizier de lateralul unui dulap sau de frigider. Nu vei folosi nici şuruburi, nici cuie – poate puţin silicon sau, şi mai bine, bandă dublu-adezivă.

 

Mesaje ascunse

 

Desigur, vor exista întotdeauna persoane cărora nu le place ca manifestările lor de afecţiune să fie expuse oricând, oriunde, ci să fie doar la îndemâna acelor câteva persoane dragi cărora li se adresează. Pentru această categorie de persoane este recomandat ca suprafeţele destinate mesajelor să nu lipsească, ci să fie mutate în interiorul dulapurilor.

 

Spor la scris!

 

Sursa foto: houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.