TIOR

O camera media pentru acasa

Nu oricine îşi doreşte aşa un mini studio acasă, dar s-ar putea să îţi placă acest articol oricum. O cameră media este ideală pentru cei pasionaţi de filme, de muzică sau de jocurile video. Nici măcar nu ar fi nevoie de o cameră întreagă pentru media, însă poţi amenaja astfel măcar o jumătate din living (în funcţie de cât de mare este această cameră), mai ales dacă încă nu ştii ce trucuri de amenajare a livingului să alegi pentru un loc inedit.

 

Stabileşte scopul.

 

Ce vei face în această cameră? Nu trebuie să ne răspunzi nouă, ci numai să ştii tu răspunsul complet şi corect, căci în funcţie de acesta vei urma sugestiile noastre. Cel mai probabil, trăind în România, nu vei avea o cameră media de sine stătătoare, ci aceasta va fi şi livingul tău sau poate chiar şi dormitorul şi diningul. Nu ştim nimic şi nu judecăm, dar tu trebuie să ştii cum îţi împarţi priorităţile.

 

Delimitează zonele.

 

Tocmai despre acest lucru discutam şi puţin mai sus: delimitează spaţiul dedicat biroului de lucru, delimitează şi spaţiul dedicat livingului şi marchează cu indici puternici spaţiul dedicat zonei media. Aceşti indici pot fi rafturi cu cărţi, culori diferite pentru pereţi, covoare diferite pentru fiecare zonă, pereţi până la jumătatea înălţimii camerei, panouri shoji şi aşa mai departe.

 

Alege mobilierul potrivit.

 

Tu, oamenii din familia ta sau prietenii tăi sunt ceva mai zăpăciţi? Alege mobilier cu tapiserie uşor de schimbat şi o măsuţă de cafea la înălţimea potrivită şi din materialul potrivit, aşa încât să nu se spargă nimic prea uşor, să nu se pătează uşor, nu se zgârie uşor... Pe scurt, obiecte rezistente care să îţi permită să te distrezi, nu să stai cu grija "bunurilor" tale, căci este mai important să trăieşti decât să păzeşti canapelele de pete de cafea şi mesele de urme de pahare!

 

Include spaţii de depozitare suficiente.

 

În funcţie de scopul acestui spaţiu, vei alege şi spaţiile de depozitare: este locul unde citeşti, locul unde asculţi muzică, locul unde urmăreşti filme, locul unde joci jocuri (video şi nu numai) sau toate variantele de mai sus? Asigură-te că există loc suficient pentru depozitarea DVD-urilor cu filme sau cu jocuri, destul loc pentru depozitarea jocurilor care nu sunt electronice şi aşa mai departe.

 

Luminează corect!

 

Bineînţeles că nu putea lipsi tocmai acest lucru, iluminarea camerei având o influenţă foarte puternică asupra atmosferei pe care o vei crea în această cameră. Iluminarea camerei este importantă mai ales în cazul în care această cameră media este, de fapt, un mini cinema: este important să vezi unde este bolul cu floricele şi unde te aşezi, dar şi mai important este să vezi bine ecranul şi să se vadă bine eventualele efecte – să nu fie ştirbite de o lumină prea puternică.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI