O atingere Feng Shui

03-09-2014 / Blog amenajari locuinte

Dacă ai o personalitate pacifistă şi serviciul te agită, atunci acasă trebuie să îţi găseşti pacea şi să amenajezi acest spaţiu cu tendinţe Feng Shui. Nu este obligatoriu ca atmosfera aceasta Zen să se extindă până în exterior, dar poţi face şi acest lucru dacă îţi doreşti. Totuşi, astăzi, vom discuta despre interior. Ce îţi trebuie în interior pentru a instaura un decor Feng Shui.

 

Un tablou de inspiraţie budistă

 

Nu este foarte evident, dar îl vei putea vedea, pe acest tablou de inspiraţie budistă în prima imagine din galeria foto pregătită pentru tine. Cu nuanţe calme, calde, forme unduitoare, tabloul de inspiraţie budistă poate vedea şi influenţe aztece sau cum mai vrei tu. Va trebui să decizi numai atât: dimensiunile tabloului şi dacă îl cumperi sau îl faci la comandă.

 

Un ornament vegetal potrivit

 

Am discutat de chiar în articolul anterior despre plante de interior, aşadar ar trebui să îţi fie numai puţin mai uşor să alegi şi tu pentru locuinţa ta o plantă naturală potrivită. În sugestia din imagine este o orhidee, însă poţi la fel de bine să alegi o plantă care nu înfloreşte, un Aloe Vera, un cactus sau orice altă plantă care îţi place ţie, îţi oferă un sentiment plăcut şi te ajută să te relaxezi prin simplul său aspect, ales în armonie cu restul camerei unde va fi aşezat ghiveciul sau bolul în care va creşte.

 

Pasteluri şi imprimeuri culturale

 

Culorile dintr-o locuinţă, pentru ca atmosfera să fie Feng Shui, trebuie să fie cât mai calme, cât mai relaxante: pasteluri, culori neutre, culori deschise. Aşadar, poţi analiza şi imaginile din galeria foto şi să vezi că nu sunt culori foarte puternice în acest decor.

 

Imprimeurile sunt şi ele destul de cuminţi, fie cu influenţă culturală (surinami), fie cu motive regăsite în natură (animal print sau motive vegetale).

 

Toate elementele: pământ, foc, metal, lemn, apă

 

Feng Shui-ul se bazează pe armonia tuturor elementelor dintr-un spaţiu, iar ca armonia să existe, toate elementele primordiale ale lumii trebuie să fie prezente. Aşadar, într-o formă sau alta, trebuie să se regăsească în acest spaţiu elemente din pământ sau care să amintească despre acesta (obiecte din argilă, un acvariu cu nisip sau un ghiveci cu flori), foc (un şemineu sau un grup de lumânări ar fi cele mai la îndemână reprezentări), metal şi lemn (elemente uşor de adus în interior prin mobilier sau obiecte de decor) şi apa (într-o vază transparentă sau într-un tablou, ori poate chiar printr-o fântână arteziană de interior).

 

Lumină "din plin"

 

Noaptea este un sfătuitor bun, dar lumina este cea preferată de cei care sunt în căutarea unui spaţiu Feng Shui. Ai nevoie de multă lumină şi de impresia unui spaţiu cât mai vast.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.