TIOR

O aspiratie comuna: confortabil si elegant

Cine nu îşi doreşte ca locuinţa sa de zi cu zi să arate şi bine şi să fie şi cea mai relevantă imagine a confortului? Când ajungi acasă trebuie să te simţi bine, acesta este un lucru clar pentru toată lumea. Aşadar, înainte de a trece la amenajarea locuinţei, va trebui să identifici care sunt factorii care te fac să te simţi bine într-un anumit loc: culorile, design-ul fiecărui obiect în parte, tipul de iluminare, elementele haioase, simplitatea?

 

După ce ai identificat lucrurile de care ai nevoie, vezi cum pot fi acestea puse în aplicare, raportându-te constant la bugetul disponibil şi la spaţiul pe care îl ai de amenajat.

 

De unde începi?

 

Unii încep amenajarea locuinţei de la culoarea pereţilor: întâi zugrăvesc, apoi mobilează fiecare cameră în parte, apoi adaugă accesoriile. Alţii încep amenajarea locuinţei de la un obiect: o canapea, un covor, un scăunel sau un tablou, iar apoi "construiesc" un decor raportându-se la acest obiect şi ghidându-se după culori, texturi, forme, modele etc.

 

Cum îţi place mai mult: mai luminos sau mai puţin luminos?

 

Este recomandat să îţi amenajezi locuinţa în aşa fel încât să se poată crea mai multe tipuri de atmosferă: când vrei lumină, să dai perdelele la o parte sau să aprinzi luminile şi să fie lumină, iar când vrei linişte şi lumină slabă (sau întuneric pentru un somn calm, prelungit), să poţi trage jaluzelele, perdelele şi/ sau draperiile şi să faci întuneric. Să ai întotdeauna şi măcar câte o veioză sau un spot luminos pentru lumină slabă, dar şi câteva lumânări la îndemână pentru o atmosferă romantică.

 

Gradul şi tipul dintr-o încăpere pot fi factori foarte importanţi pentru starea de spirit a unei persoane. De altfel, trebuie să alegi cu atenţie corpurile de iluminat şi culoarea predominantă din cameră din acelaşi motiv: dispoziţia cuiva se poate modifica foarte uşor în funcţie de ceea ce vede, fără să fie, neapărat, ceva conştientizat sau voluntar.

 

Câte ceva personal

 

La tine acasă întotdeauna trebuie să ai ceva personal la vedere. Nu contează dacă un eventual vizitator ştie că un obiect sau altul are o însemnătate aparte pentru tine, important este să te înconjori tu cu lucruri dragi care să îţi amintească de momente frumoase ori de persoane îndrăgite.

 

Cele mai la îndemână obiecte pentru a personaliza un spaţiu sunt ramele cu fotografii, însă poţi decora interiorul locuinţei tale şi cu alt fel de tablouri, cu figurine, păturici, pernuţe sau orice alte obiecte cu poveste.

 

Activităţi pe placul tuturor

 

Gândeşte-te la activităţi pentru toţi cei care vor locui în acest cămin. Asigură şi o bibliotecă pentru cei însetaţi de cunoştinţe, un mini bar pentru cei însetaţi... de fel, un televizor pentru o seară de cinema, câteva jocuri pentru momente frumoase acasă şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI