Nuante de albastru in living

17-03-2015 / Blog amenajari locuinte

Living, sufragerie sau camera unde îţi primeşti oaspeţii, spune-i cum vrei, dar oferă-i un strop de culoare! Ia în considerare şi nuanţele de albastru. Casa unui om trebuie amenajată în deplin acord cu personalitatea sa şi a familiei sale. În acelaşi timp, gusturile nu se discută şi nu se schimbă. Prin urmare, dacă ţie îţi place albastrul, locuinţa ta ar trebui decorată în albastru – chiar şi numai parţial.

 

Atunci când amenajezi o locuinţă, este bine să ţii cont de faptul că livingul este chintesenţa casei şi, deci, aici ar trebui să se regăsească simbolurile familiei şi culoarea preferată de toţi cei ai casei.

 

Dacă nu este culoarea ta preferată...

 

Desigur, există oameni care au fost încântaţi de articolul acesta încă din momentul când au citit titlul. Aceştia vor sorbi din priviri imaginile încărcate în galeria foto de mai sus, visând cu ochii deschişi la pereţi albaştri pe hol, o cadă albastră şi un living cu mobilier albastru. Ori, dacă nu acesta este scenariul, vei găsi oricum un loc pentru albastru.

 

Desigur, trebuie să luăm în considerare şi faptul că albastrul nu este culoarea ta preferată, iar atunci nu va domina niciuna dintre încăperile casei. Totuşi, nu ar fi rău să existe măcar un strop de albastru, într-o nuanţă pe care tu şi ai tăi să o puteţi tolera : o pernuţă decorativă, o vază, un ghiveci sau un tablou.

 

Amenajează şi livingul, la fel ca restul casei, în culorile preferate, dar ia în considerare adăugarea unui strop de albastru, căci aceasta este culoarea cerului şi a mărilor şi inspiră seninătate, sinceritate şi deschidere mentală.

 

Cu ce se mai potriveşte...

 

Dacă îţi place albastrul este cu atât mai bine, pentru că va fi foarte uşor să adaugi şi alte culori pe lângă el, mai ales dacă ai un ochi educat. În primul rând, trebuie să ştii că poţi îmbina nuanţele de albastru şi cu alb, şi cu negru, şi cu gri, şi cu nuanţele metalice, şi cu nuanţele neutre, fără a risca să greşeşti – încearcă doar să nu ai mai mult de 3 culori dominante într-o singură cameră.

 

În al doilea rând, dacă vrei să combini albastrul cu o altă culoare (cum ar fi galben, portocaliu, roşu,  verde sau violet), atunci va trebui să alegi cu grijă şi nuanţa de albastru, dar şi nuanţa celeilalte culori. Abia aici vei avea nevoie într-adevăr de câteva cunoştinţe privind compatibilităţile cromatice.

 

Unde găseşti echilibrul?

 

Dacă ai ales oprea mult albastru, vei găsi echilibrul estetic fie într-o culoare neutră (o nuanţă de maroniu, una pe care o poţi reconstitui cu ajutorul decoraţiunilor din lemn), fie într-o nonculoare, fie într-o culoare caldă. De cele mai multe ori vei vedea, într-un spaţiu dominat de albastru, câte o scânteie de galben sau câte o pată de roşu.

 

În cazul în care încerci să recuperezi echilibrul cromatic cu ajutorul unei culori calde primare, va trebui să te gândeşti bine înainte la poziţionarea culorilor în interiorul camerei, pentru a nu crea impresia unui spaţiu aglomerat şi haotic.

 

Sursa foto: houseandgarden.co.uk

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.