TIOR

Nu-ti aglomera caminul!

Nu ai nevoie de o casă aglomerată care să îţi devină inamicul suprem atunci când vrei să faci curăţenie. Pentru a păstra un echilibru estetic, limitează volumul de accesorii. Despre acest lucru vom discuta aic: despre cum să păstrezi frumoasa ta casă liberă, uşor de curăţat şi de ordonat şi cu un aer relaxat şi liber.

 

Refuză politicos lucrurile gratuite.

 

În primul rând, refuză orice tip de hârţogăraie inutilă: optează pentru facturile în format electronic, dezabonează-te de la publicaţii care nu te mai interesează, aruncă direct la coş toate pliantele pe care le găseşti în cutia poştală, dar care nu te interesează.

 

În al doilea rând, va trebui să ştii să refuzi politicos orice vânzător ambulant îţi bate la uşă, dar şi oricine vine pe stradă sau la uşă (acest lucru contează mai puţin) şi îţi oferă lucruri gratuite: cel mai probabil, deja ai acasă tot ce îţi trebuie.

 

Ai grijă când mergi la cumpărături.

 

Stabileşte-ţi un motto pentru atunci când mergi la cumpărături. De exemplu: „Dacă nu îmi trebuie, nu îl cumpăr” sau „Societatea de consum nu sunt eu, eu cumpăr numai ce este absolut necesar”. Acest lucru nu înseamnă că te zgârceşti, căci îţi vei face orice poftă îţi permite bugetul şi oferta magazinului, dar poate nu chiar de fiecare dată. Nu cumpăra lucruri de care nu ai nevoie numai pentru că sunt la promoţii sau pentru că sunt drăguţe: dacă nu le vei folosi sau dacă ai deja minimum un obiect din aceeaşi categorie s-ar putea să începi să îţi aglomerezi locuinţa de prisos.

 

Caută alternative pentru cadouri.

 

Nu accepta orice cadou, ci educă-ţi familia şi prietenii să îţi facă surprize pe care să le apreciezi fără să îţi umple casa de bibelouri kitschoase şi inutile. De exemplu, sugerează-le ca în loc de echipamente de bucătărie să îţi ofere un voucher pentru cursuri de gătit, în loc de haine şi bijuterii (care poate nici nu îţi vin sau nu se potrivesc stilului şi garderobei tale), să îţi ofere o şedinţă la spa sau la coafor şi aşa mai departe.

 

În aceasă privinţă nu ar mai fi de adăugat decât atât: fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume, aruncă tot ce nu îţi trebuie şi nu te sfii să oferi mai departe un cadou care pentru tine este inutil, dar de care se poate bucura altcineva.

 

Nu este o problemă să renunţi la cadouri.

 

Cel care ţi-a oferit cadoul (indiferent ce reprezintă acesta) trebuie să vadă că te bucuri de gestul său, mai ales dacă într-adevăr îţi place acel obiect. Totuşi, nu este un capăt de ţară dacă vei da mai departe câteva dintre cadourile pe care le primeşti şi nu se potrivesc stilului tău sau stilului locuinţei tale.

 

Organizează totul cu grijă.

 

Într-o casă „aerisită” vei observa că totul este organizat, fiecare obiect are locul lui şi totul este uşor de aşezat înapoi la loc tocmai din aceste motive. Păstrează-ţi casa cât mai ordonată pentru a păstra cât mai mult timp impresia aceasta de locuinţă aerisită. 

 

Mai multe sugestii de amenajări interioare vei găsi aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI