Nu te grabi sa reamenajezi noua locuinta

21-11-2013 / Blog amenajari locuinte
Reamenajare apartament sau reamenajare casă reprezintă un gând pe care oricine îl are la un moment dat. Mai ales dacă nu îți poți permite o locuință nouă în acel punct, dar ai nevoie de o modificare de algoritm în viața ta, redecorarea este răspunsul. 
 
Care sunt pașii care trebuie urmați înainte de luarea deciziei de redecorare apartament? În primul rând, ia în calcul faptul că redecorarea presupune consumarea resurselor financiare și de timp. În al doilea rând, citește următoarele rânduri pentru a avea câteva repere în plus. Nu uita să adaugi puțină culoare și îndrăznește să te joci cu diferite elemente culturale sau principii Feng Shui. 
 
Obișnuiește-te cu spațiul pentru a stabili prioritățile. Care camera trebuie decorată prima? De cât spațiu ai nevoie pentru activitățile zilnice? Care sunt culorile cele mai potrivite pentru fiecare cameră? Ce modificări sunt cu adevărat necesare? 
 
Analizează dotările actuale ale apartamentului și stabilește ce este mai important: schimbarea mobilierului, recondiționarea pereților, finisajelor sau a parchetului, schimbarea corpurilor de iluminat sau schimbarea tâmplăriei. Asigură-te că schimbările pe care vrei să le faci nu sunt simple mofturi ce se vor modifica din nou peste câteva săptămâni sau luni. 
 
Ia în calcul eventualele necesități de peste an, în funcție de anotimp. Așteaptă trecerea unui an întreg în această locuință pentru a face investițiile pe care acum le crezi necesare. Astfel, vei trece prin fiecare anotimp și vei observa care sunt punctele slabe și care sunt punctele forte ale apartamentului în care locuiești. Apoi vei putea investi exact acolo unde trebuie – nimeni nu își dorește să facă risipă, indiferent de statutul financiar. 
 
Alegeri temporare și improvizații pentru deciziile optime. În primul rând, dacă locuința pe care trebuie să o amenajezi îți aparține, nu ai un termen limită la care trebuie să fie gata. Acordă-ți timpul necesar alegerilor optime pentru tine și cei dragi. 
 
În al doilea rând, gândește-te că mici modificări poți face de fiecare dată când găsești o idee nouă sau când dispui de capitalul necesar: înlocuirea perdelelor, a covorului sau a husei de pe canapea pot schimba atmosfera întregii camere – detaliile fac diferența. 
 
În al treilea rând, ia în calcul și următorul lucru: acele alegeri superficiale și grăbite, acele improvizații, se poate să fie atât de simpatice și de plăcute încât să nu fie necesar și să nu îți mai dorești să redecorezi în adevăratul sens al cuvântului. Schimbarea aspectului unei camere nu trebuie să fie sinonimă cu întoarcerea pe dos a acesteia și procesarea unei operații estetice categorice. 
 
Mai puțin poate însemna mai mult. Dacă vrei să redecorezi un apartament nu este necesar să schimbi nici culoarea predominantă, nici stilul de amenajări interioare. Chiar dacă tendințele presupun "instalarea" stilului minimalist sau dacă mama ta îți spune că trebuie să redecorezi într-un stil clasic sau unul rustic, alegerea finală îți aparține. Dacă un anumit stil de amenajări te face să te simți confortabil, optează pentru acela, indiferent că este cel vechi sau că presupune revoluționarea căminului tău. 
 
Culoarea preferată nu trebuie nici ea alungată: poți să schimbi orice altceva, să recondiționezi mobilierul, să apelezi la proiecte selfmade, să schimbi numai accesoriile sau să folosești o nuanță diferită a aceleiași culori. Scopul designului interior este să facă persoana care locuiește într-o anumită casă să se simtă confortabil, relaxat, să se simtă în lumea sa. 
 
Cu răbdare treci și... redecorarea! S-ar putea ca în timp să ai idei mai bune. Amintește-ți de cărțulia cu idei despre care am mai amintit și cu alte ocazii. Cartea ideilor este un proiect dezvoltat de o persoană sau două, în funcție de condițiile în care locuiești și de cele în care vei locui – o construiești în timp, pe măsură ce întâmpini anumite oferte prin magazinele online sau în cele offline sau după ce găsești recomandări despre home design care să fie pe placul tău (și, eventual, al persoanei/ persoanelor cu care vei împărți locuința decorată). 
 
Sursa foto: houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.