TIOR

Nu orice casa este acasa

Contează foarte mult pentru dezvoltarea personală ca, oricât de mult te-ai plimba, să ai un loc pe care să îl numeşti "acasă" şi la care să te întorci periodic. Scopul acestui loc este, evident, relaxarea şi regăsirea sinelui.

 

Lucruri dragi

 

Lucrurile care ne sunt cele mai dragi sunt cele care sunt primite de la oameni cu care am rezonat emoţional la un moment dat sau lucruri care păstrează în ele poveşti întregi: tricoul pe care l-ai purtat când s-a născut surioara ta, strachina pe care ai luat-o de la bunici, primul jurnal, prima carte primită de la un mentor, trandafirul uscat şi presat primit de la primul iubit şi aşa mai departe.

 

Vei repera uşor lucrurile dragi. Următorul pas este să le păstrezi cât mai bine şi să le iei cu tine în orice casă te-ai duce să locuieşti, ca să îţi fie mai uşor să transformi cei patru pereţi noi (cumpăraţi sau închiriaţi, nu contează) în "acasă".

 

Un colţ al tău

 

Alege-ţi un loc al tău unde să te poţi retrage şi de poţi odihni în voie. O banchetă, un fotoliu, un balansoar sau o canapea, aşezate lângă fereastră sau într-un ungher ceva mai întunecat, dar cu o veioză simpatică alături, câteva cărţi bune, un album foto, o chitară – adu-ţi aproape obiectele care te ajută cel mai bine să te relaxezi şi amenajează-ţi un culcuş confortabil, potrivit personalităţii tale.

 

Un loc pentru cei dragi

 

Chiar dacă nu eşti cea mai familistă persoană pe care o cunoşti, cu siguranţă ai câteva persoane dragi pe care ai vrea să le vezi mai des. Alege cele mai reuşite fotografii cu cei dragi şi înrămează-le sau prinde-le de un avizier pe care să îl ai pe hol sau într-un alt loc din casă: important este să fie accesibil, să fie la vedere şi să fie bine iluminat, aşa încât să se vadă bine fiecare chip imortalizat şi să le vezi cât mai des.

 

De asemenea, s-ar putea să vrei să îţi păstrezi la îndemână şi/sau la vedere diferite suveniruri de la cei dragi sau câte un loc special pe care îl ocupă persoanele importante din viaţa ta atunci când vin să te viziteze. Nu-i aşa că tatăl tău preferă un loc anume din locuinţa ta? Păstrează-l aşa cum îi place, aşa cum scriam şi îţi recomandam şi aici, de altfel.

 

De altfel, subiectul "acasă" a fost dezbătut şi în articolele pe care le poţi găsi aici. Aşadar, vei găsi suficiente sugestii pentru amenajarea locuinţei într-un stil personal.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI