TIOR

Nu chiar minimalism... atunci stil scandinav

Stilul scandinav poate fi descris ca un stil simplu cu elemente rustice şi cu o uşoară notă de sobrietate. Dacă ţi se potriveşte, alege-l şi pentru casa ta! Am discutat de curând într-un articol despre locuinţa amenajată în stil minimalist, însă acest stil, deşi modern, nu se potriveşte gusturilor foarte multor persoane. Aşadar, este necesar să abordăm şi alte stiluri, pentru ca tu să îl poţi alege pe cel optim personalităţii şi locuinţei tale.

 

Despre mobilier

 

Mobilierul nu va fi nici foarte mult, nici cu foarte multe ornamente, nici excelent de masiv. Totuşi, va trebui să fie destul de încăpător încât să nu fie foarte multe piese de mobilier şi, de regulă, este bine să optezi pentru mobilier în culori deschise pentru acest stil de amenajari interioare, dacă nu chiar alb.

 

De altfel, trebuie să fie cât mai multe ferestre şi cât mai luminoase: lumina naturală trebuie să poată pătrunde în căminul tău din toate părţile. Alege ori să nu acoperi deloc ferestrele, ori să le accesorizezi cu perdele şi/ sau draperii cât mai deschise la culoare şi care să stea cât mai mult trase la o parte decât în faţa ferestrelor.

 

Despre culori

 

Paleta cromatică nu va fi una foarte ofertantă. Preferatele stilului sunt albul, negrul şi culoarea naturală a lemnului (cu nuanţele sale). Dacă vrei neapărat un strop de culoare, este mai bine să alegi o nuanţă de albastru sau de verde şi să nu fie o culoare foarte puternică, să nu atragă foarte tare atenţia asupra sa.

 

Dacă preferi alte culori, atunci acestea va trebui să se regăsească în ornamente şi accesoriile trecătoare: flori de vază, de exemplu.

 

Despre ornamente

 

Ornamentele nu vor fi foarte multe, cu un aspect foarte complicat sau cu prea multe culori. Nu vor fi nici la fel de puţine ca într-o locuinţă minimalistă, însă nu vor abunta.

 

Poţi alege pentru fiecare încăpere câte un covor, însă acesta trebuie să nu fie ostentativ: dacă este din blăniţă, trebuie să fie mic; dacă este mare, trebuie să fie ţesut; dacă are model, acesta trebuie să nu fie foarte complicat şi fără prea multe culori.

 

Poţi aşeza la vedere şi altfel de accesorii: tablouri, ghivece cu plante naturale, sculpturi şi aşa mai departe. Totuşi, acestea trebuie să fie cât mai simple, mai discrete şi să nu provoace niciun fel de dezechilibru estetic.

 

Despre atmosferă

 

Pentru a înţelege atmosfera pe care trebuie să o creezi pentru amenajarea unei locuinţe scandinave verosimile, trebuie să te gândeşti la specificul zonei de unde vine acest stil şi la caracterul oamenilor din zonă. Fiind o zonă dominată de relief muntos, temperaturile sunt relativ scăzute (da, nu este Polul Nord, dar nici ca în Spania nu-i), prin urmare nici oamenii nu sunt foarte cordiali. În schimb, vor fi întotdeauna solidari, vor fi întotdeauna cu trupuri puternice şi minţi sănătoase.

 

Ştii expresia "a gândi la rece"? Aparent, chiar şi în sensul literal dă rezultate bune. În fine, atmosfera trebuie să fie una relaxată, echilibrată, cât mai apropiată de suflul naturii şi cât mai luminoasă, deşi niciodată solară. Casa ta să spună "Nu te voi îmbrăţişa şi felicita pentru fiecare pas, dar voi fi întotdeauna aici pentru tine".

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI