TIOR

Nu ai o priveliste placuta? Se rezolva!

Mai ales în cazul celor care locuiesc la bloc, priveliştea poate fi de-a dreptul... devastatoare. Există şi modalităţi pentru a bloca orice imagine neplăcută sau, şi mai bine, pentru a face ferestrele tale cât mai plăcute, indiferent de ceea ce se vede prin ele.

 

Un perete vegetal

 

Acest plan se aplică în special în cazul persoanelor care locuiesc la bloc, dar nu la prea mare înălţime, sau la casă cu foarte puţin teren disponibil. Foloseşte plante căţărătoare sau arbuşti pentru a decora priveliştea şi a bloca imaginile neplăcute ale unui cartier neîngrijit sau ale unui bloc construit mult prea aproape: în cazul apartamentelor de la etajul 1 în sus, este recomandat să oferi plantelor sprijin pentru a-şi întinde braţele către tine: sfori, tije subţiri sau scăriţe – le poţi improviza, confecţiona sau achiziţiona de la o florărie sau un magazin de bricolaj.

 

Un perete textil pentru intimitate

 

Dacă gardul casei tale este prea jos şi ai impresia că vecinii ţi-ar putea invada oricând intimitatea, foloseşte-te de pereţi sau accesorii din material textil care să acopere ferestrele numai atât cât trebuie pentru a te putea schimba în largul tău şi a putea primi, totuşi, lumină.

 

Înainte să apară draperiile şi jaluzelele, bunicile băteau câte un cui de o parte şi de alta a ferestrei şi agăţau, la lăsarea serii, câte o bucată de material, un soi de perdeluţă orizontală în aceste cuie. Pentru a înţelege mai bine la ce ne referim (într-un context ceva mai modern), priveşte a treia imagine din galerie.

 

Înfrumuseţare cu plante şi sculpturi artistice

 

Foarte aproape de fereastră, fixează un suport în care să crească plantele preferate şi în care să poţi aşeza diferite sculpturi sau ornamente care nu se deteriorează dacă sunt plouate, îngheţate sau bătute de soare – de exemplu, pietre (nu te-ai fi gândit la asta, nu-i aşa?)!

 

Jaluzele personalizate

 

Îţi aminteşti că scriam aici despre alegerea unor jaluzele pentru jumătăţile inferioare ale ferestrelor. De data aceasta, îţi sugerăm să iei în considerare aşezarea jaluzelelor la diferite îălţimi, aşa încât să nu mai intre în câmpul vizual decât imagini plăcute.

 

Vei avea nevoie de jaluzele care se rulează sau din cele orizontale care se strâng. Dacă nu îţi plac jaluzelele, poţi alege să le înlocuieşti cu mini-draperii.

 

Ornamente pentru distragerea atenţiei

 

Chiar dacă eşti om mare, tot îţi poţi distrage atenţia cu diferite ornamente – trebuie doar să le găseşti pe cele potrivite. De exemplu, poţi aşeza pe pervaz ghivece mari cu flori, poţi atârna diferite ţesături reprezentative pentru diferite culturi, poţi folosi ferestrele pe post de galerie foto sau galerie cu desenele copiilor tăi.

 

Creativitatea este cheia!

 

Sursa foto: houzz.com, freshome.com 

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI