TIOR

Nu ai hol la intrare? Fa-ti!

Unele case nu au hol de intrare, dar dacă ai fost obişnuit cu unul, nu te poţi lipsi de el tocmai acum. Dacă nu ai hol la intrare, creează impresia unuia. Dacă uşa de la intrare dă direct în bucătărie sau în living şi te deranjează lucrul acesta, noi te vom ajuta cu idei de delimitare a spaţiului în aşa fel încât să creezi impresia unui hol.

 

Poziţionarea mobilierului

 

Aşază mobilierului din camera cu pricina în aşa fel încât să formezi ideea unui hol: în living, poţi aşeza o canapea cu spatele la intrare şi să amenajezi restul încăperii concentrând totul într-un punct lateral intrării; în cazul în care uşa de la intrare se deschide în bucătărie, poţi aşeza un dulap jos, pe care să aşezi un bol pentru chei, în spatele dulapului poţi aşeza rafturi pentru încălţăminte, iar în faţa dulapului se va desfăşura bucătăria.

 

Crearea unor "şezători"

 

Aşază la intrare o comodă înaltă, pe care să îţi poţi lăsa cheile, servieta şi eşarfa, iar sub aceasta fă loc pentru două scaune comode şi simple, care să îţi spună "bine ai venit acasă! Opreşte-te aici şi descalţă-te, simţindu-te ca într-un hol". Aceste scăunele se vor dovedi foarte utile când va trebui să te aşezi pentru a te încălţa sau pentru a te descălţa.

 

Construirea unui "mini perete"

 

Din lemn sau cu ajutorul unor panouri (din lemn, din metal, din plasă, din hârtie sau din plastic – adică da, din aproape orice material), creează un "mini perete". Un stâlp lângă intrare, între care să existe un perete care nu depăşeşte jumătatea înălţimii peretelui va avea acelaşi efect de delimitare a spaţiilor şi va ajuta la crearea impresiei unui hol.

 

Oricât de îngust va fi acesta, va fi util, pentru că, astfel, nu vei mai aglomera restul casei cu geci, jachete, eşarfe sau cu încălţămintea purtată pe afară (sursă de murdărie şi de bacterii, ce nu ar trebui să depăşească zona holului de la intrare).

 

Delimitarea cu ajutorului unei traverse sau...

 

Pentru delimitarea spaţiilor de zi (a livingului sau a bucătăriei) de "zona de intrare", poţi crea impresia unui hol şi cu ajutorul unei traverse (un covor lung, îngust şi cu peri scurţi) de o culoare suportabilă şi dintr-un material uşor de curăţat sau cu ajutorul unei biblioteci care va avea dublu scop: bibliotecă şi perete despărţitor.

 

Transformarea debaralei într-o firidă

 

Ştim că ai mai auzit acest termen, dar nu este un cuvânt uzual, aşa că îţi vom oferi definiţia din dex a firidei pentru a ne asigura că înţelegi pe deplin sugestiile oferite: o firidă este acea "adâncitură de forma unei ferestre oarbe lăsate într-un zid, cu scop utilitar sau decorativ"- un soi de cămară fără uşi, dacă vrei.

 

Crearea unei firide la intrare va oferi impresia unui spaţiu puţin mai vast, iar în acest loc poţi aşeza o comodă pentru portofele, chei, mănuşi şi alte mărunţişuri sau poţi aşeza aici un cuier cu cârlige şi rafturi, aşa încât să puteţi lăsa aici şi jachetele, şi genţile, şi încălţămintea, şi lesa (dacă ai căţel de plimbat) şi toate celelalte lucruri pe care oamenii le lasă la intrare.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI