TIOR

Note verzi pe pereti

Nu „cai verzi pe pereţi”, doar vrem să evităm clişeele! Vorbim despre note, note muzicale şi locul lor în amenajările interioare. Foarte mulţi dintre muritori sunt pasionaţi de muzică, ea îi duce cu un pas mai aproape de imortalitate, ea înalţă spiritul şi îi permite să fie orice altceva îşi doreşte. Aşadar, de ce să nu îi facem amenajările personalizate ale unor apartamente noi sau ale unor case noi?

 

Muzică imprimată

 

Împrimeurile cu note muzicale, cu portative, cu cheia sol şi cele cu instrumente muzicale îşi pot găsi cu uşurinţă locul în orice apartament şi le va fi cu  atât mai uşor cu cât proprietarul este mai pasionat de această artă.

 

Acestea pot fi în ţesătura perdelelor, a huselor, a pernuţelor decorative sau chiar în firele covoarelor din camera decorată muzical.

 

Decoraţiuni şi ornamente

 

Între ornamente se vor număra cu siguranţă măcar o pernuţă decorativă cu modelul ţesut manual sau nu, un cântăreţ de jazz realizat din sârmă împletită de un artist nonconformist sau măcar un tablou semi-obscur cu un pian şi câteva roze.

 

Colecţiile de viniluri, aşezarea unui pick-up sau a unui magnetofon la loc de cinste, precum şi colecţionarea de radiouri vechi sau alte astfel de instrumente ar putea constitui cu succes centrul de interes al livingului dumneavoastră.

 

Muzica zidurilor

 

Aşa cum v-am obişnuit, vom acorda puţină atenţie şi ornamentelor murale. Puteţi alege dintre tablouri, tapet, graffiti şi autocolante pentru a vă decora pereţii.

 

Va trebui să alegeţi, însă, modul ideal pentru aşezarea acestora. Dacă în cazul tapetului este mai uşor, autocolantele şi tablourile trebuie să nu strice echilibrul compoziţional sau estetic al camerei, ci să dea impresia că acestea au fost dintotdeauna într-o singură poziţie şi că acolo le este locul.

 

De exemplu, dacă peretele lângă care este aşezată canapeaua este liber, deasupra canapelei este locul potrivit pentru graffiti sau pentru tablou. Autocolantele le puteţi folosi pe holul dinaintea livingului, iar acestea vor funcţiona ca motive anticipative ale operei de artă constituite de designul interior al camerei.

 

Un alt mod original de decorare a pereţilor este umplerea unuia dintre ziduri cu discuri (CD-uri şi DVD-uri de care nu mai aveţi nevoie): materialul folosit va trimite cu gândul direct la muzică, iar culorile împrăştiate de suprafeţele lucioase ale acestora vor da o notă veselă încăperii, permiţând, în acelaşi timp, alegerea unui mobilier simplu şi a unei culori neutre pentru ceilalţi pereţi care, astfel, vor fi mai uşor de restaurat după o petrecere scăpată de sub control.

 

Transformarea notelor în decibeli

 

Pasionaţii de muzică nu ar putea trăi fără un sistem audio pe măsură. Deşi unele melodii sunt mai fermecătoare în surdină, locuinţa dumneavoastră trebuie întotdeauna să fie pregătită pentru a primi mai mulţi decibeli.

 

În plus, nimic nu vă împiedică să aşezaţi o pianină undeva în living (şi să învăţaţi să cântaţi la ea, dacă nu ştiţi încă), o chitară atârnată pe un perete sau poate câteva fluiere şi muzicuţe pe o etajeră din lemn sau din sticlă, în funcţie de stilul în care v-aţi amenajat camera deja.

 

Puţin jazz sau chiar muzică simfonică vor completa ambientul şi va ajuta vizitatorii să se relaxeze şi să se bucure de timpul petrecut în această locuinţă, fără prea mult efort din partea dumneavoastră. 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI