TIOR

Neutru, dar cu personalitate

Locuinţele trebuie să poată avea personalitate, chiar şi atunci când sunt relativ lipsite de culoare. Aşadar, oferă fiecărei încăperi din locuinţa ta câte un strop de originalitate cu ajutorul decoraţiunilor şi accesoriilor. Dacă nu ştii cum, nu te îngrijora, căci noi vom avea mereu câteva sugestii pentru accesorizarea fiecărei camere în parte. Aşadar, iată cum poţi oferi acel „ceva” oricărei camere amenajate în culori neutre...

 

Joacă-te cu texturi tactile şi vizuale.

 

Materiale diferite pot avea aceeaşi culoare sau se pot încadra într-o singură familie de nuanţe, dar nu trebuie să arate identic: textura va diferi de cele mai multe ori, iar acesta este un lucru bun, căci astfel vei putea construi un decor în culori neutre, dar cu un aspect general uşor dinamic.

 

Nici ţie nu îţi plac camerele plictisitoare, nu-i aşa? Prin urmare, un joc de texturi ar prinde bine, indiferent că sunt texturi vizuale (materiale despre care îţi dai seama că se simt diferit dintr-o singură ocheadă) sau texturi tactile (majoritatea diferenţelor le vei simţi chiar mai puternic la atingerea materialelor).

 

Alege o culoare care să-ţi ia ochii.

 

Într-o cameră decorată în alb şi nuanţe de maro sau de gri, aşază un singur obiect care să aibă o culoare foarte intensă. Un taburet galben în baie, unde să îţi pui hainele de schimb după duş, sau un fotoliu roşu în living, unde să stea invitatul de onoare, ar merge de minune într-un astfel de spaţiu, nu-i aşa?

 

Îmbrăţişează atingerea naturii.

 

Atingerea naturii se va vedea nu numai în obiectele din lemn natural alese pentru decorarea locuinţei, dar şi în numărul ghivecelor, al plantelor naturale pe care le creşti, de exemplu. De asemenea, poţi instala în living o fântână micuţă sau un acvariu cu peştişori multicolori. N-ar fi o idee rea nici să îţi iei un canar într-o colivie frumoasă şi colorată.

 

Îmbogăţeşte aspectul cu lemn şi/sau metal.

 

Atât lemnul, cât şi metalul sunt materiale ale căror culori naturale se înscriu în paleta culorilor neutre. Aşadar, vei putea decora locuinţa ta cu obiecte de mobilier şi obiecte de artă executate în aceste materiale, fără a te teme că dezechilibrezi în vreun fel aspectul camerei sau casei amenajate în culori neutre. Totuşi, orice spaţiu unde vei aşeza o piesă deosebită lucrată în lemn sau o sculptură metalică unicat va avea, cu siguranţă, un aer aparte.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI