TIOR

N-ai tupeu!

Ne plac amenajările de interioare spectaculoase, dar nu avem şi disponibilitatea de a face alegeri îndrăzneţe pentru propriul cămin sau nu găsim timp pentru design de interioare. De exemplu: ce rău poate face un strop de culoare? Niciunul, dar ai avea curaj să îţi îmbraci patul în lengerie turcoaz şi peretele din bucătărie să fie galben aprins?

 

Nu sta prea mult pe gânduri: alegeţi culoarea preferată şi găseşte o decoraţiune pentru căminul tău care să aibă acea culoare în cea mai intensă nuanţă posibilă. Aşa. Acum poţi spune că eşti o persoană curajoasă.

 

Una dintre cele mai greu de încorporat culori este portocaliul. Iată câteva idei de home design care îţi testează „tupeul”. Din punct de vedere cromatic, care este cea mai îndrăzneaţă schimbare pe care ai face în locuinţa ta?

 

În grădină, un colţ întreg de portocaliu?

 

În grădină domină verdele. Pentru un contrast puternic poţi alege orice culoare, însă majoritatea aleg ori nuanţele curcubeului, ori culori cuminţi. Dacă ai un mini lounge în grădină, poţi alege pentru piesele de mobilier (mese, scaune, şezlonguri, canapele, umbrele etc) nuanţe de roşu sau de portocaliu.

 

Totuşi, nuanţele de portocaliu (de exemplu, cărămiziul) merg foarte bine în cazul construirii unui cuptor în grădină sau a unui bar.

 

În dormitor, un pat sau/şi un perete oranj?

 

Oranjul este o nuanţă a portocaliului (poate cea mai pură variantă a culorii), deci o culoare caldă prin excelenţă, căci nu poate fi obţinută decât din pigmenţi naturali sau din amestecul a două culori calde (roşu şi galben).

 

În dormitor, este recomandat să fie utilizate culori calde, astfel încât să îţi deschizi mintea, să îţi descarci emoţiile şi să te relaxezi cât mai bine în această cameră. Totuşi, ai putea folosi nuanţe intense ale portocaliului?

 

Uşi de interior portocalii?

 

În general, tendinţa este de a alege uşi interioare în culori de cât mai apropiate de cele ale pereţilor unei camere sau, şi mai des, uşi albe sau maro. Dar ia imaginează-ţi cum ar arăta o uşă portocalie privită dintr-o cameră zugrăvită în alb şi mobilată cu obiecte în culori neutre (crem, maro, gri). Nu-i aşa că dă o plăcută notă de veselie întregii încăperi? În plus, nu ar fi o idee rea să adaugi câteva mici decoraţiuni prin cameră în care să predomine aceeaşi nuanţă.

 

Dining parţial sau integral portocaliu?

 

Am subliniat şi cu alte ocazii că portocaliul este culoarea ideală de adăugat în bucătărie şi în dining (dar şi în restaurante şi fast-food-uri) pentru că stimulează pofta de mâncare. Prin urmare, nu este chiar atât de bizară decorarea unui dining în nuanţe de portocaliu.

 

Care este camera unde ai folosi cele mai multe sau cele mai intense culori?

 

Sursa foto: houzz.com, oorban.com, tapja.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI