TIOR

Muzeul de acasa

Probabil că îţi aminteşti despre articolul unde îţi spuneam că locuinţa ta ar trebui să fie muzeul tău personal, iar etalarea colecţiilor este o modalitate de a-ţi lăsa amprenta într-o casă şi a transforma această locaţie dintr-o simplă casă într-un cămin. Felul în care îţi păstrezi colecţia (dacă o etalezi sau dacă o păstrezi depozitată şi rezervată doar privirilor tale) va depinde şi de spaţiul disponibil în locuinţa ta, dar şi de tipul şi dimensiunile obiectelor colecţionate, precum şi de eventualele condiţii speciale necesare pentru conservarea diferitelor obiecte colecţionate.

 

În loc de un hol banal, o galerie

 

Holul de la intrare poate părea inutil dacă nu este decorat cum trebuie, nu-i aşa? Prin urmare, de ce nu l-ai transforma într-o mică galerie formată din obiectele care constituie colecţia ta? Înşiră pe oricâte suprafeţe (pe un perete, doi, trei, patru, poate chiar şi pe tavan) obiectele tale preferate: aşa, ca într-o galerie. Dacă vrei să faci totul să pară autentic, poţi lipi mici etichete unde să notezi provenienţa fiecărui articol din colecţie sub fiecare dintre aceste piese.

 

Exploatarea unui spaţiu micuţ şi puţin folosit

 

De exemplu, spaţiul acela de câţiva centimetri pătraţi de deasupra uşii: nu ţi se pare o risipă? Nu mai bine fixezi aici un raft, două, unde să îţi aşezi obiectele colecţionate în aşa fel încât să te poţi bucura de vederea lor, dar să fie şi în siguranţă.

 

Un perete pentru o colecţie

 

În special dacă exponatele tale sunt ceva mai voluminoase, s-ar putea să vrei să îţi aloci un întreg perete pentru etalarea lor, aşa cum este peretele plin de tablouri din galeria foto. Pot fi tablouri diferite: de dimensiuni diferite, de tipuri diferite, din categorii şi curente diferite, cu rame diferite sau chiar fără ramă.

 

O vitrină din sticlă

 

Unele lucruri colecţionate au nevoie de o vitrină din sticlă pentru a fi păstrate în cele mai bune condiţii. Aceste lucruri ar trebui să fie bani vechi, măşti, figurine, artefacte sau alte lucruri de dimensiuni reduse pe care ai vrut tu să le păstrezi. Pentru un efect vizual mai plăcut, este recomandat ca în interiorul vitrinei să fie instalate mici corpuri de iluminat, aşa cum vei vedea şi în imaginea din galeria foto.

 

Rafturi plutitoare pentru exponate de colecţie

 

În special pentru figurinele ce reprezintă obiecte de colecţie din rândul jucăriilor este nevoie de rafturi fără suporturi vizibile: penultima imagine ar trebui să îţi servească numai bine ca exemplu, iar despre rafturile plutitoare poţi citi mai multe aici.

 

Un raft special

 

În loc să îţi perforezi un perete întreg pentru cuiele care ar susţine diferite piese de colecţie sau să îţi aglomerezi încăperea cu o expoziţie pompoasă (astfel de aranjamente poţi face doar în camere foarte spaţioase), mai bine alegi un singur raft simplu, de culoarea peretelui, unde vei expune numai o parte a colecţiei şi unde poţi schimba periodic exponatele pentru împrospătarea aspectului camerei respective.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI