TIOR

Motive pentru care sa nu te apuci de Handmade

Da, proiectele şi produsele handmade sunt foarte frumoase şi recomandăm adesea utilizarea lor în interiorul locuinţei, dar şi în amenajarea grădinii. Totuşi, lucrul manual nu este pentru toată lumea: unii nu au timp, alţii nu au răbdare, alţii nu au talent, altora pur şi simplu nu le place. Am identificat 5 motive pentru care să nu te apuci de lucru anual pe care le vom împărtăşi cu tine, dar lista poate continua, nu-i aşa?

 

Risipa de timp şi de energie

 

Orice face omul cu mâna lui cere timp şi energie atât mentală, cât şi fizică. Nu trebuie să alegi între pasiune, locul de muncă şi binele propriu. Dacă nu ai timp să te ocupi de proiectele DIY, va dura mai mult, vor începe să te sufoce, să te frustreze, să te consume.

 

Şi până la urmă, nici timpul nu este elastic: ai numai câteva ore libere pe zi, aşa că va trebui să îţi rezervi timp şi pentru odihnă, şi pentru cei dragi, şi pentru treburile casnice. Serios, cine mai are timp pentru lucru manual?

 

Susţinerea artizanilor

 

Dacă tu nu ai timp, nu înseamnă că nimeni nu are. Există oameni care din asta trăiesc şi se numesc artizani. Obiectele pe care le creează vor fi unicate oricum, chiar dacă seamănă cu un altul fabricat anterior sau... ulterior: orice lucru făcut de mână este unicat, căci omul nu poate trăi decât o singură dată fiecare experienţă, chiar dacă încearcă re-crearea celei dintâi.

 

Artizanii sunt artişti care merită susţinerea celor care muncesc opt ore pe zi "la patron" ori "la stat" – trebuie să fim solidari şi să apreciem şi să susţinem munca celorlalţi.

 

Risipă de resurse financiare

 

Chiar dacă te apuci tu să faci ceva de la zero nu înseamnă că şi costurile vor fi tot pe zero. Dacă vrei să realizezi un scaun din bidoane, de exemplu, bidoanele vor fi gratuite, căci le reciclezi. Dar vei avea nevoie, apoi, de bandă adezivă (chiar dacă o ai deja, nu înseamnă că nu costă nimic), de plăci din lemn sau carton (alte costuri), de burete (şi acesta costă) şi de un material cuprinzător, pentru tapiţerie (îl ai, îl reciclezi sau îl cumperi?).

 

Acesta este doar un exemplu, însă de fiecare dată vei avea nevoie de încă ceva şi, cum cel mai probabil locuinţa ta nu este un magazin de bricolaj sau un atelier de artizan, nu vei avea absolut toate obiectele de care ai nevoie.

 

Evitarea dezamăgirilor

 

Să zicem că toate lucrurile de mai sus nu reprezintă piedici pentru tine, dar dacă te apuci într-o zi frumoasă să faci ceva ce nu ai mai făcut niciodată şi începi cu tot entuziasmul, iar apoi rezultatul nu se potriveşte cu ceea ce ţi-ai imaginat, dezamăgirea este iminentă. Un şir de dezamăgiri va duce la scăderea stimei de sine – nu este un lucru bun, ştii la fel de bine ca noi.

 

Aprecierea a ceea ce ai

 

Dacă îţi place casa ta aşa cum este, lipsită de proiecte DIY pe jumătate făcute, atunci recunoaşte şi renunţă la ele. Bucură-te de lucrurile care îţi plac cu adevărat şi nu încerca să aduci lucruri noi în viaţa şi locuinţa ta doar pentru că aşa se poartă

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI