TIOR

Moduri de depozitare pentru evitarea aglomerarii

Într-o locuinţă, ai nevoie de spaţii de depozitare cât mai eficiente pentru evitarea aglomerării căminului de zi cu zi şi a creării unor stări negative. Spunem acest lucru pentru că nici tu nu poţi nega că o casă dezordonată sau (supra)aglomerată îţi induce o stare de anxietate sau nervozitate, o stare de disconfort, indiferent cu ce anume l-ai asocia.

 

Depozitarea încălţămintei

 

Ştim cu toţii că încălţămintea poate fi foarte neascultătoare uneori, nu-i aşa? Fiecare persoană care se întoarce acasă se descalţă şi lasă încălţămintea acolo unde apucă, iar în ziua următoare se va lăsa la intrare încă un rând de încălţăminte.

 

Totuşi, dacă vei avea un dulap cu diferite spaţii (de diferite dimensiuni şi diferite tipuri) vei putea să organizezi destul de bine încălţămintea, aşa încât să puteţi păstra ordinea şi curăţenia pentru mai mult timp.

 

O băncuţă multifuncţională

 

O băncuţă multifuncţională va fi... multifuncţională. O poţi aşeza în holul de la intrare, pe terasă sau în garaj, oriunde vă puteţi aşeza pentru a vă pregăti de ieşit la plimbare cu rolele ori unde vă puteţi depozita instrumentele de joacă afară după ce vă întoarceţi.

 

Alege o băncuţă oarecare. În spatele ei, fixează câteva plăci de lemn, apoi bate câteva cuie, finisează-le capetele, iar apoi vei avea o băncuţă şi un cuier. Sub băncuţă, aşază câteva lădiţe în care vei depozita diferite obiecte personale: papuci de casă, coarda de sărit, creme de pantofi etc.

 

Un "cat"

 

Va trebui să construieşti un mini etaj interior în hol, la demisol, la subsol sau în garaj (în funcţie de spaţiile de care dispui). Aici, vei putea cocoţa covoare pe care nu le mai vrei în casă, dar de care nu vrei să te desparţi încă, ligheane, cutii cu diferite obiecte păstrate din şcoală sau din copilărie şi aşa mai departe. Vezi galeria foto pentru a stabili dacă s-ar potrivi această sugestie în interiorul locuinţei tale. 

 

Depozitări... superioare

 

Despre spaţiile moarte din partea superioară a camerelor am mai discutat: deasupra uşilor, deasupra ferestrelor sunt centimetri buni în care poţi depozita tot felul de lucruri, indiferent de camera în care te afli. Pentru un aspect mai plăcut, te poţi folosi de cutii sau lădiţe – există tot felul de recipiente pentru depozitarea lucrurilor strânse de oameni de-a lungul timpului.

 

Dulapuri, dulăpioare, sertare şi rafturi

 

În cămară sau în garaj poţi aşeza tot felul de dulapuri, cu sertare, cu etajere şi cu diferite modalităţi de depozitare. În funcţie de dimensiunile lor, vei putea să îţi organizezi cât mai bine obiectele deţinute pentru eficientizarea spaţiilor de depozitare – cel mai bine ar fi ca dulapurile să le faci la comandă, căci astfel vei şti cum să te aranjezi totul după cum îţi vine ţie mai bine.

 

Un dulap cât un perete

 

Dulapurile masive, ca cele care sunt cât un perete, vor ajuta la depozitarea obiectelor în aşa mod încât să nu se vadă mare lucru, dar să fie totul aranjat în mod organizat. Restul încăperii îl vei putea amenaja oricum îţi vei dori, fără ca dulapul imens (dar simplu!) să te incomodeze în vreun fel. În funcţie de cum amenajezi restul camerei, vei putea să personalizezi şi dulapul.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI