TIOR

Modalitati de racorire fara aer conditionat

De parcă abia luna aceasta a venit vara pe la noi, nu-i aşa? Cum te răcoreşti fără să instalezi aparate de aer condiţionat? Am mai discutat despre mascarea aparatului de aer condiţionat, atât a aparatului din interiorul locuinţei, cât şi a părţii din exteriorul locuinţei. Totuşi, unele persoane sunt ceva mai sensibile sau mai pretenţioase şi nu pot folosi aerul condiţionat, aşa că sunt necesare modalităţi alternative de răcorire.

 

Opreşte razele soarelui.

 

Un umbrar care să oprească razele soarelui ar fi excelent, căci acolo unde razele nu ajung, nici căldura nu are o putere la fel de mare. Totuşi, umbrarul de acest tip ar limita şi lumina care ar pătrunde în interiorul locuinţei, iar locuinţele întunecoase sau cele luminate artificial pe timpul zilei nu sunt tocmai prietenoase sau confortabile.

 

Aşadar, ferestrele fumurii şi jaluzelele din bambus par a fi variante excelente pentru diminuarea căldurii, căci reţin o parte din puterea termică a soarelui, dar permit propagarea unei lumini calme, plăcute.

 

Coroanele copacilor, cele mai bune jaluzele

 

Plantează copaci, iar în timp aceştia vor oferi un plus de oxigen, vor oferi protecţie împotriva factorilor meteo neprielnici, vor opri razele soarelui în zilele de arşiţă şi vor asigura mai multă răcoare în casă şi în jurul casei.

 

Jaluzele, perdele sau draperii în interior

 

Desigur că şi în interior vei avea "accesorii" care să limiteze puterea soarelui în interiorul locuinţei tale. Le poţi avea pe toate sau te poţi limita numai la unul sau două tipuri de accesorii: jaluzele şi perdele, jaluzele şi draperii, perdele şi draperii, numai jaluzele... tu alegi. Şi vei alege în funcţie de ce intensitate a luminii îţi doreşti în interior, precum şi în funcţie de stilul de amenajări interioare ales şi de bugetul pe care îl aloci acestor necesităţi.

 

Potenţează circulaţia aerului

 

Asigură o bună circulaţie a aerului. Dacă nu îţi place curentul, atunci optează pentru ventilatoare. Ori, dacă nu ai nimic împotriva curentului, deschide toate ferestrele, precum şi uşile (uşa balconului, dacă este cazul). Poţi face acest lucru şi exact înainte să pleci de acasă, aşa încât întreaga locuinţă să se aerisească, iar curentul să nu te afecteze în niciun fel.

 

Minimizarea consumului de energie cu emanare de căldură

 

Asigură ventilatoare în plus pentru fiecare computer sau laptop şi închide orice produs electronic sau electrocasnic nu este absolut necesar. Adesea, astfel de produse emană destul de multă căldură încât să adauge temperaturii camerei câteva grade.

 

Porneşte maşinile de spălat, fierul de călcat şi alte astfel de aparate seara sau foarte dimineaţa, când temperatura este mai mică în întreaga locuinţă.

 

Adaptarea dormitorului

 

Aşază mai puţine aşternuturi pe pat, alege aşternuturi din materiale mai subţiri. Desigur, vei schimba aşternuturile mai des cu unele proaspete. Dacă nu te deranjează, încearcă să muţi patul în care dormi pe verandă sau pe balcon sau chiar să dormi cu ferestrele deschise. Foloseşte substanţele potrivite pentru a alunga insectele care ţi-ar putea deranja somnul.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI