TIOR

Mocheta peste tot!

Întotdeauna vor exista persoane care să prefere podelele goale, cu parchet, cu gresie sau cu marmură, dar şi persoane care preferă podelele îmbrăcate. Câtă mochetă îţi trebuie? Noi am recomanda să acoperi în întregime podeaua cu mochetă; iată cam care ar fi argumentele...

 

Izolaţie

 

Atunci când podeaua este dintr-un material dur, toate sunetele se propagă mai puternic în interiorul locuinţei tale, dar răsună şi în afara ei. De asemenea, adesea locuinţele unde nu sunt covoare sau mochete pe jos sunt mai răcoroase, iar acest lucru nu este neapărat unul dintre cele mai bune pentru sănătatea oaselor şi a picioarelor. O mochetă fixată pe toată suprafaţă camerei (sau, şi mai bine, a locuinţei) va asigura izolaţie termică şi va izola parţial şi fonic.

 

Siguranţă

 

În special pentru cei care au copii mici, podelele acoperite cu mochete sunt recomandate. În primul rând, din motivul de mai sus (izolare termică), iar în al doilea rând pentru că, atunci când cei mici vor cădea din picioare (şi se va întâmpla des în primii ani de viaţă), îi va durea mai puţin.

 

Confort

 

Locuinţa personală trebuie să fie întruchiparea confortului maximum. Cel mai probabil, şi ţie îţi place să îţi plimbi tălpile printre firele unei mochete curate şi moi şi să nu păşeşti pe materiale dure şi reci. Aşadar, pentru sporirea confortului personal, ar fi mai bine să alegi o mochetă cu perii deşi.

 

De asemenea, pentru unii s-ar putea să însemne confort şi lipsa pragurilor sau a posibilităţii de a se împiedica de cabluri, care ori vor fi prinse sub plinte corespunzătoare, ori vor fi ascunse sub mochetă, cu îndemânare.

 

Mai multe opţiuni

 

Textilele sunt uşor de mixat, uşor de asortat între ele şi uşor de decupat şi modelat în funcţie de suprafaţa pe care trebuie să o acopere. De aceea, dacă îţi doreşti ca podeaua să aibă o anumită culoare sau nu numai o culoare (ci să fie ori multicoloră, ori cu imprimeu), mai constructiv ar fi să te orientezi către mochete şi să alegi dintre sutele de modele disponibile în comerţ pe cel care se potriveşte cel mai bine locuinţei şi gusturilor tale. 

 

Pentru mai multe recomandări despre podele, click aici. Pentru sugestii despre alegerea covorului ideal, click aici

 

Sursa foto: urbanhomez.com, hometodecor.com, dazzupe.com, thisoldhouse.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI