TIOR

Mobilier SH – cum il alegi?

Mobilierul SH (second hand) nu este o variantă rea atunci când vrei să îţi amenajezi locuinţa cât mai economic. Desigur, va trebui să ai un ochi ceva mai critic atunci când analizezi obiectele pe care vrei să le cumperi, pentru a depista toate eventualele defecte. Totuşi, doar pentru că e second hand nu înseamnă că are şi defecte, ci doar că foştii proprietari au vrut altceva.

 

În plus, s-ar putea să ai chiar norocul ca atunci când vânezi astfel de obiecte să găseşti piese de mobilier clasice sau chiar vintage şi atunci merită! Cum faci să alegi mobilier second hand şi bun şi frumos?

 

Vizitează magazinele de specialitate şi când nu ai nevoie.

 

Chiar dacă locuinţa ta are deja obiectele de care ai absolută nevoie, întotdeauna va fi loc de încă ceva sau de obiecte care să le înlocuiască pe cele pe care le ai. Aşadar, vizitează magazinele cu mobilier second hand sau cu obiecte vintage: există şanse mult mai mari să găseşti lucruri deosebite atunci când nu eşti în goana după cumpărături, ci doar la plimbare prin magazine.

 

Vizualizează produsele înainte să le cumperi.

 

Foarte multe persoane simt nevoia să vadă cu ochii lor lucrurile pe care vor să le cumpere înainte de a le cumpăra, să le atingă, să le măsoare şi aşa mai departe. Şi nu este un lucru rău. Din contra, este chiar recomandat să iei contact cu produsul propriu-zis atunci când vrei să cumperi ceva pentru amenajarea propriei locuinţe.

 

Nu te limita la o singură localitate.

 

Ieşi din localitate şi vizitează şi alte magazine sau târguri cu obiecte second hand. Chiar dacă locuieşti într-un oraş foarte mare, ai multe şanse să găseşti lucruri mult mai frumoase în afara lui, căci acestea vor putea avea diferite influenţe culturale, în funcţie de zona din care provin.

 

Cunoaşte-ţi limitele.

 

Trebuie să ştii măsurătorile casei – toate măsurătorile. Astfel, dacă vezi ceva care îţi place într-un magazin şi crezi că se potriveşte din punct de vedere estetic şi cu locuinţa ta, vei putea să îl cumperi fără să fie nevoie să te întorci acasă pentru măsurători sau să telefonezi pe cineva în acelaşi scop şi să cumpere cineva înaintea ta lucrurile care ţi-au plăcut. În plus, oricum este mai bine să cunoşti dimensiunile locuinţei tale şi dimensiunile pieselor de mobilier şi ale accesoriilor de acasă pentru a şti sigur că încap noile lucruri pe care vrei să le cumperi exact în camera şi în locul unde vrei să le aşezi.

 

Nu căuta ceva anume.

 

Vânătoarea presupune să pleci la drum cu mintea deschisă şi să nu vrei ceva anume, căci ai foarte multe şanse să te întorci acasă foarte dezamăgit(ă). Priveşte totul exact aşa cum este şi nu îţi crea aşteptări foarte mari – astfel va fi mai uşor să găseşti lucruri care să îţi placă, iar apoi nu va trebui să te gândeşti decât unde anume să le aşezi şi cu ce le asortezi.

 

Ţine portofelul pregătit.

 

Asigură-te că ai suficiente fonduri – chiar şi dacă te duci la un târg unde se poate negocia, poate vezi mai multe lucruri care îţi plac. Este foarte probabil ca lucrurile din magazinele second hand sau cu lucruri vintage să fie unicate sau foarte rare, aşa că, dacă îţi place, cumpără-le pe loc, pentru a nu risca să le cumpere altcineva până te hotărăşti tu.

 

Ascute-ţi simţurile.

 

În primul rând, va trebui să îţi şlefuieşti abilităţile de estimare a preţurilor şi valorilor obiectelor. În al doilea rând, va trebui să îţi ascuţi simţurile şi spiritul critic: ai grijă să nu cumperi obiecte în care s-au imprimat mirosuri neplăcute sau care au alte defecte ce nu pot fi îndreptate şi sunt deranjante (există şi defecte care nu deranjează: zgârieturi mici şi subtile, un fir dus din tapiseria canapelei pe care oricum o vei îmbrăca într-o husă ori o vei retapisa etc).

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI